Actueel

Nieuws

Vooraankondiging: 8 juni start verkoop eengezinswoningen Lokaal nieuws woensdag 31 mei 2023

Vooraankondiging: 8 juni start verkoop eengezinswoningen

Goed nieuws: de verkoop van de eengezinswoningen gaat starten op donderdag 8 juni aanstaande.

Op donderdag 8 juni zullen alle definitieve contractstukken, zoals de definitieve vrij-op-naam prijzen, de verkooptekeningen en de technische omschrijving, gepubliceerd worden op deze website en zal de verkoop van de eengezinswoningen definitief starten. De kandidaten die vanuit de pre-sale al een optie op een woning hebben of een woning gereserveerd hebben, zullen persoonlijk benaderd worden voor een verkoopgesprek. 

Op de pagina Woningaanbod, zie je de actuele stand van de beschikbare woningen. Heb je belangstelling in één van de beschikbare woningen, neem dan gerust telefonisch of via e-mail contact op met Jozé Jansen (via 06-463 93 632 of joze@vanwonen.com), onze klantmanager of onze verkoopmanager Melanie Willemse (via 06-139 69 539 of melanie@vanwonen.com). 

De verkoop van de appartementen start hoogstwaarschijnlijk 2 weken later, op donderdag 22 juni. 

Je ontvangt van ons een nieuwsbrief zodra de verkoop gestart is met de mogelijkheid om in te schrijven op het bouwnummer van uw voorkeur.

Rentekorting mogelijk door groenverklaring! Lokaal nieuws dinsdag 30 mei 2023

Rentekorting mogelijk door groenverklaring!

Rentekorting financiering Omdat onze woningen Beng 3=100% zijn en de aannemer 100% duurzaam hout toepast wordt het project aangemeld bij het register Groenverklaring. Dit bied onze kopers de mogelijkheid om specifieke hypotheekproducten af te sluiten met bijvoorbeeld een rentekorting. De medewerkers van Rabobank en Frits hypotheken kunnen je hierover informeren uitgebreid informeren. Neem gerust vrijblijvend contact met hen op of vraag een gratis hypotheekgesprek aan.   

De woningen van Homestead Nijmegen voldoen aan de voorwaarden voor de planaanmelding bij het register Groenverklaring. Dit biedt de kopers van de woningen de mogelijkheid om specifieke hypotheekproducten af te sluiten met bijvoorbeeld een rentekorting. Bij de Rabo Groenhypotheek krijg je bijvoorbeeld 0,5% korting op de hypotheekrente bij 10 jaar vaste rente*.

Voor hypotheekadvies zijn wij een samenwerking aangegaan met de Rabobank en Frits hypotheken. Via onze website kan je een gratis hypotheekgesprek bij hen aanvragen. De medewerkers van Rabobank en Frits kunnen je uitgebreid informeren over de mogelijkheden die de groenverklaring je bieden.

 

*) De Groenverklaring wordt voor tien jaar afgegeven door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Je krijgt rentekorting op je Rabo Groenhypotheek zolang je Groenverklaring geldig is.

De verkoop is gestart! Lokaal nieuws donderdag 25 mei 2023

De verkoop is gestart!

Na een succesvolle pre-sale waarin belangstellenden een woning hebben gereserveerd, is de verkoop gestart! En goed nieuws: er zijn nog enkele woningen beschikbaar!

Aanbod
Hier ontwikkelt VanWonen een buitengewoon bijzonder wijkje met 8 parkwoningen, 12 dijkwoningen, 5 bungalows en 8 appartementen. Prachtig gelegen aan de Waal, aan de rand van het dorp Lent, tegenover de historische binnenstad van Nijmegen en bij de natuur. Wat een unieke plek om thuis te komen, te leven en te beleven. Welkom in Lents Buiten Oost. Bekijk HIER de woningen en appartementen!

Vanaf nu online inschrijven op het bouwnummer van uw voorkeur!
Schrijf u via deze website in als belangstellende in het project 'Lents Buiten Oost’ en maak een account aan in 'Mijn VanWonen’. In het account vindt u het online inschrijfformulier waarin u uw interesse in één of meerdere bouwnummers kan aangeven. 

Is er een woning voor u beschikbaar? 
Dan nemen wij contact met u op. U krijgt dan een optie op het bouwnummer en er wordt een afspraak ingepland. Tijdens dit gesprek wordt u alles verteld over de woning en ontvangt u alle verkoopinformatie. Deze informatie is voor u persoonlijk beschikbaar in 'Mijn VanWonen'.
 

Een woning kopen - te volgen stappen Lokaal nieuws vrijdag 19 mei 2023

Een woning kopen - te volgen stappen

Iedereen verdient een comfortabel en veilig leven. In dit geval is het kopen van een woning verplicht. Een eigen woning geeft je vrijheid, inclusief het kopen van  vintage meubels  of andere decoraties voor elke kamer. De markt is onzeker en het kost meer tijd om een geschikte woning te vinden. Naast het monitoren van huidige en toekomstige vastgoedprojecten, moet je goed plannen. De meeste mensen besteden wel 15 weken tot 8 maanden aan het kopen van een huis.

Planning is verplicht

Het meest cruciale aspect bij het kopen van een huis is de voorbereiding. Terwijl de meeste mensen een huis nodig hebben voor een groeiend gezin, willen anderen ruimte voor een bedrijf aan huis. Daarnaast kopen investeerders ook meer huizen om rijkdom op te bouwen. Je kunt namelijk een huurder krijgen en er geld mee verdienen. Je doelen definiëren helpt bij de beslissingen over wat voor soort huis je wilt. Het bepaalt ook welke meubels bij het huis passen, zoals een  vintage kast  of andere. Bovendien geeft een planning je meer inzicht in je financiën voordat je een huis koopt.

Een hypotheekverstrekker kiezen

De meeste mensen kunnen geen huis contant kopen. De beste oplossing is dus een hypotheek. Jouw taak is om beschikbare kredietverstrekkers te vergelijken en een specifiek type lening te kiezen op basis van je financiën. Terwijl sommige huizen worden verkocht met meubilair, zoals  design eetkamerstoelen , zijn andere leeg. Dit is ook van invloed op je beslissing. Wat nog meer? De meest conventionele of populaire woninglening is een hypotheek met een looptijd van 30 jaar. Een lening met een langere looptijd geeft je een lagere maandelijkse hypotheeklast, waardoor je je geld meer onder controle kunt houden.

Een makelaar inhuren

Je moet goed onderzoek doen als je op zoek bent naar een nieuw huis, vooral als je in een nieuwe buurt gaat wonen. Het vinden en vergelijken van beschikbare woningen kan veel tijd kosten, vooral als je deze taken alleen doet. Het inhuren van een makelaar is dus een uitstekend idee. Een professionele makelaar kan je helpen bij de zoektocht naar huizen. Ze kunnen ook met de verkoper praten en over de prijs onderhandelen. Het beste is dat ze bekend zijn met de buurt en de meest geschikte woning aanbevelen op basis van je voorkeuren.

Taxatie door een derde partij

Bij de aankoop van een nieuwe woning hoort ook een woningtaxatie, die de woningwaarde kan bepalen. Dit wordt gedaan door een gekwalificeerde externe taxateur. Deze procedure is verplicht voor elk huis om te herfinancieren, verkopen of kopen. Tijdens het proces verzamelt de taxateur informatie over woningvoorzieningen, lokale woningtrends, vierkante meters, de buurt van het pand, plattegrond en nog veel meer. Later bepalen zij op basis van deze gegevens de waarde van de woning.

Inspectie van het huis voordat je er intrekt

Een andere cruciale fase bij de aankoop van een nieuwe woning is de keuring. In deze procedure bezoek je de locatie en bekijk je de kenmerken en de huidige staat van de woning. Verschillende dingen waar je op moet letten zijn grote of kleine defecten, veiligheidsproblemen, items die moeten worden gerepareerd en items die moeten worden vervangen. Een huis inspectie kan alleen of met een professional worden gedaan. Je kunt altijd annuleren als je je onzeker voelt over de woning. Dit kan toekomstige teleurstellingen voorkomen!

 

Verkoop start binnenkort! Lokaal nieuws vrijdag 12 mei 2023

Verkoop start binnenkort!

De prijzen zijn bekend.

De definitieve verkoopprijzen zijn vastgesteld en deze delen we graag met u. Bekijk de prijzen HIER. 

Definitieve contractstukken
Samen met onze aannemer Klaassen Groep en onze architect Mix Architectuur leggen wij de laatste hand aan de definitieve contractstukken. Naar verwachting zijn binnen 2 weken alle contractstukken definitief, zoals de verkooptekening en de technische omschrijving en kan de verkoop definitief starten. 

Aanbod
Bent u benieuwd naar de woningen? Klik dan hier voor het woningaanbod.

Wij verwachten medio mei 2023 in verkoop te gaan. Staat u ingeschreven als geinteresseerde, dan ontvangt u een bericht van ons zodra de verkoop start.

Net een nieuwe woning? Wij geven jouw inrichting inspiratie! Lokaal nieuws donderdag 04 mei 2023

Net een nieuwe woning? Wij geven jouw inrichting inspiratie!

Nu je je nieuwe huis hebt, is het tijd voor de inrichting! Het inrichten van een nieuwe ruimte kan een spannende tijd zijn, maar ook een beetje stressvol. Maak je geen zorgen, want hier zijn tips die je kunnen helpen. Als het gaat om de combinatie van kleuren en patronen, kun je kiezen voor complementaire kleuren zoals blauw en oranje of rood en groen. Dit zijn tegenstellingen die samenwerken om een ​​nieuwe kleur te creëren. Als je gedurfd wilt zijn, kun je contrasterende kleuren gebruiken, zoals zwart en wit of geel en blauw. Je kunt bijvoorbeeld een zwarte  wicker loungeset  kopen en er witkleurige kussens op plaatsen. Het toevoegen van texturen aan je ontwerp is een andere manier om het interessant te maken. Texturen voegen diepte toe, wat belangrijk is in elke kamer omdat ze je iets anders geven om naar te kijken dan vlakke oppervlakken.

Laat je inspireren door de natuur

Als je je overweldigd voelt door het aantal beschikbare opties, begin dan met de natuur. Het biedt niet alleen een overvloed aan inspiratie, maar het zorgt ook voor een zeer organische en natuurlijke uitstraling die de meeste mensen zal aanspreken. Hier zijn enkele manieren waarop je de natuur als inspiratiebron kunt gebruiken. Gebruik materialen uit de aarde, zoals hout of steen. Deze materialen zijn tijdloos en milieuvriendelijk! Dit kan door middel van meubelstukken zoals een  tuinset 6 personen . Daarnaast kun je deze materialen kiezen voor je vloeren en wanden in het interieur van je huis. Gebruik ook kleuren uit de natuur zoals groen, blauw en bruin voor je stoffen. Kijk ten slotte naar patronen in de natuur, zoals bladeren of bloemen, die kunnen worden gebruikt op kussens, spreien en vloerkleden, afhankelijk van het type thema dat je wilt. Ze voegen textuur toe terwijl alles er zacht uitziet.

Ga voor de eclectische look

Eclectisch is een stijl die verschillende stijlen en ideeën combineert. Het kan gaan om het mixen van vintage met modern of het mixen van meubels uit verschillende landen. Als je graag dingen door elkaar haalt, kies dan een eclectische stijl voor je huis. Eclectische stijl is niet mainstream, dus het is perfect als je je wilt onderscheiden van de rest. Als je echter een specifieke look in gedachten hebt, eigentijds of traditioneel, zorg dan dat je dit verwerkt in elke kamer in huis. Gebruik overal verwante materialen en kleuren. Je kunt denken aan het gebruik van donkere houten vloeren in de ene kamer en lichte houten vloeren in een andere. Dit zorgt voor samenhang in je hele huis zonder er te eentonig uit te zien.

Twijfelt u over nieuwbouw? Kom zaterdag 13 mei langs tijdens de VanWonen Dag van de Nieuwbouw! Lokaal nieuws woensdag 03 mei 2023

Twijfelt u over nieuwbouw? Kom zaterdag 13 mei langs tijdens de VanWonen Dag van de Nieuwbouw!

In de media is ‘nieuwbouw’ momenteel een actueel onderwerp, maar hoe zit dit nu eigenlijk echt? Onder het genot van een kopje koffie of thee vertellen wij u graag meer over het actuele woningaanbod in de regio Arnhem en Nijmegen. Ons verkoopteam staat tussen 10:00 uur en 14:00 uur klaar om u te voorzien van meer informatie en om uw eventuele vragen te beantwoorden. Wij ontvangen u graag op ons kantoor aan Thermionpark 5 in Nijmegen.

 

Ook kinderen zijn van harte welkom. VanWonen zorgt voor een creatieve activiteit voor kinderen tussen 10:30 en 12:30 uur, geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Graag tot dan!

NHG-grens en zelfbewoningsplicht Lokaal nieuws woensdag 12 april 2023

NHG-grens en zelfbewoningsplicht

Sinds januari 2023 ligt de grens van de Nationale Hypotheek Garantie op €405.000,-.

Voor een woning met een koopsom onder de NHG-grens hanteren diverse geldverstrekkers een extra lagere hypotheekrente. Voor woningen met energiebesparende maatregelen, zoals bij Homestead Nijmegen, ligt de grens van de NHG zelfs op €429.300,-. Bij Homestead vallen alle appartementen type Small en Medium en de tweelaagse woningen type B (zonder dakopbouw) onder de NHG grens. Om te voorkomen dat deze woningen worden gekocht door beleggers, geldt voor deze woningen een zelfbewoningsplicht. ​​

Verschillende indelingen woningtype A Lokaal nieuws donderdag 16 maart 2023

Verschillende indelingen woningtype A

Alle type A-woningen van Homestead hebben in de basis dezelfde indeling van de begane grond en de eerste woonlaag. Of je nu belangstelling hebt in een 3-laagse, 4-laagse of 4-laagse type A-woning met erker, de basisplattegrond is gelijk. Echter, voor deze woningen hebben wij samen met een interieurarchitect diverse indelingsmogelijkheden bedacht.

De verschillende indelingsmogelijkheden hebben we gevisualiseerd in de doorsnede impressies. In het bijgevoegde filmpje kan je deze mogelijkheden alvast bekijken. Word jij net zo enthousiast als wij van deze plattegronden? Of heb je zelf nog andere ideeën, deze bespreken we straks graag met je tijdens de verkoopgesprekken.

Bekijk HIER het filmpje.

Uitwaaien in Park Waaijenstein Lokaal nieuws dinsdag 14 maart 2023

Uitwaaien in Park Waaijenstein

Afgelopen zomer is de gemeente Nijmegen ten noorden van Homestead gestart met de aanleg van Park Waaijenstein.

In dit park komen naast wandelpaden, een heerlijke speelplek voor kinderen en een moestuin voor moestuinvereniging De Pompoen. Meer informatie over de aanleg en een tekening van dit park vind je op de website van De Waalsprong.

Meet & Greet zaterdag 18 maart a.s. Lokaal nieuws vrijdag 10 maart 2023

Meet & Greet zaterdag 18 maart a.s.

Op zaterdag 18 maart aanstaande tussen 11.00 uur en 15.00 uur is het projectteam van Homestead aanwezig in het Wooninformatiecentrum van De Waalsprong aan de Riet van Alebeekstraat 6 in Nijmegen. 

Heb je nog vragen over het project, dan kan je deze persoonlijk aan ons stellen. Tevens zijn er adviseurs van Frits en de Rabobank aanwezig om je vragen te beantwoorden ten aanzien van financiering. Je bent van harte welkom. Hopelijk tot dan!

Parkeren in Homestead Nijmegen Lokaal nieuws donderdag 09 maart 2023

Parkeren in Homestead Nijmegen

Vergunningvrij parkeren in het hart van De Waalsprong. Homestead Nijmegen valt buiten het betaald parkeerregime van de gemeente Nijmegen.

In De Waalsprong wordt een heel nieuw centrumgebied ontwikkeld. Het nieuwe stadscentrum van Nijmegen-Noord met het eerste energieneutrale winkelcentrum van Nederland. Bij deze duurzame ambitie hoort een duurzaam parkeerbeleid. Alle voorzieningen zijn tenslotte ook binnen handbereik.

Homestead Nijmegen valt buiten het betaald parkeerregime
Homestead Nijmegen behoort enerzijds tot het centrumgebied van Nijmegen-Noord, anderzijds valt het buiten het betaald parkeerregime van de gemeente Nijmegen. Dit betekent dat de ca. 107 parkeerplaatsen van Homestead openbare parkeerplaatsen zijn voor bewoners en hun bezoekers, voor deze parkeerplaatsen zijn geen parkeervergunningen nodig.  

Kijk voor meer informatie over het parkeerbeleid van de gemeente Nijmegen ook eens op de website van De Waalsprong.

Virtuele 360-graden tour Lokaal nieuws dinsdag 07 maart 2023

Virtuele 360-graden tour

Homestead Nijmegen in 360-graden. Bekijk hier het plan ingepast in een actuele drone luchtfoto.

Wat word jouw uitzicht? Vlieg nu alvast op 75 of op 10 meter hoogte in 360-graden over Homestead Nijmegen. De virtuele tour is ingepast in een drone foto genomen afgelopen november. Met je muis of je vinger (bij touch-screen), kan je je beeld draaien en in- en uitzoomen. Klik op de markers om vervolgens op ooghoogte de artist impressies te bekijken. Veel plezier met kijken!

Bekijk [HIER] de virtuele 360-graden tour.

Snel de juiste bouwaansluiting met RECO Bouwstroom Service Lokaal nieuws maandag 06 maart 2023

Snel de juiste bouwaansluiting met RECO Bouwstroom Service

Noord-Holland kleurt rood op de capaciteitskaart van Netbeheer Nederland. Structureel congestie, congestiemanagement kan niet worden toegepast en nieuwe aanvragen voor transport worden niet gehonoreerd. Problemen dus. Zeker voor bouwbedrijven die een nieuwbouwproject willen starten in de provincie Noord-Holland. Dit vraagt om slimme oplossingen om toch te kunnen starten met een te kleine of helemaal zonder bouwaansluiting. De RECO Bouwstroom Service biedt deze slimme oplossingen en wordt het onmogelijke soms toch mogelijk.

Bouwstroom aanvragen een vak apart

Omdat het in Noord-Holland een onmogelijke opgave lijkt om bouwstroom te krijgen is het cruciaal dat direct de juist aansluitwaarde aangevraagd wordt. Een grote aansluitwaarde heeft een langere wachttijd en heeft daarbij meer kans om afgewezen te worden. Maar vraagt u een te kleine aansluiting aan, dan kunt u straks niet meer doorbouwen. Met de RECO Bouwstroom Service kunt u dit overlaten aan onze specialisten:


Het berekenen van de stroombehoefte per bouwfaseHet bepalen van de juiste aansluitwaarde
Het aanvragen van alle soorten aansluitingen, waaronder elektriciteit, gas, water, riool, warmte, media en communicatie
Het beheersen van de administratieve last door het monitoren en actief opvolgen van het aanvraagproces.


Creatieve oplossingen bij het aanvragen van bouwstroom

Als u kiest voor onze bouwstroom service, kunt u erop vertrouwen dat wij ons uiterste best doen om uw project zo snel mogelijk van netstroom en nutsvoorzieningen te voorzien. Doordat wij vele projecten uitvoeren, ook in Noord-Holland, kunnen we samen met u creatieve oplossingen bedenken. Zo kijken we bijvoorbeeld of er capaciteit vrijkomt in de buurt vanuit een ander project, of we kunnen energiezuiniger materieel inzetten. Ook plannen we het gebruik van het materiaal zo efficiënt mogelijk in.

Als we de juiste aansluitwaarde hebben bepaald, dienen we de aanvraag in. Hoewel we geen garantie van 100% kunnen geven dat de aansluiting op tijd kan worden geleverd, hebben onze specialisten door hun ervaring en marktkennis al vaak het onmogelijke weten te realiseren. Helaas hebben we geen toverstaf en kan het voorkomen dat er echt geen netcapaciteit beschikbaar is voor de gewenste startdatum. Toch doen we er alles aan om eventuele obstakels te overwinnen en uw project zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Start uw nieuwbouwproject, ook zonder bouwstroom

Is er echt geen netcapaciteit beschikbaar voor uw Noord-Hollandse project? Dan hebben wij de oplossing zodat u alsnog kan starten met uw project, namelijk hybride aggregaten. Deze bestaan uit een aggregaat met een batterijcontainer of battery pack. Zo kunt u uw off-grid project voorzien van stroom. Onze specialisten bij RECO berekenen het benodigde vermogen en richten uw bouwplaats zo efficiënt mogelijk in. Zo zorgen we samen dat u altijd beschikt over genoeg bouwstroom.

De pre-sale is gestart! Lokaal nieuws maandag 06 maart 2023

De pre-sale is gestart!

Het is zover! De pre-sale van de 55 woningen en 22 appartementen in het project Homestead Nijmegen is gestart. Je kan tot maandag 20 maart 09.00 uur inschrijven op het bouwnummer van jouw voorkeur!

Wat betekent een pre-sale?
De voorinschrijving (pre-sale) wil zeggen dat u zich kunt inschrijven voor één of meerdere woningen van jouw voorkeur, op basis van de online verstrekte 'concept' stukken en op basis van indicatieve bandbreedte-prijzen. In dit stadium zijn wij in gesprek met de (onder)aannemer(s) voor het afronden van de verkoopstukken. De bandbreedteprijs heeft als doel om je een richtprijs mee te geven voor het maken van een juiste keuze. Op het moment dat alle documenten en overeenkomsten definitief zijn, wordt de vaste koopsom bepaald. Tijdens deze pre-sale heb je de tijd om je alvast te oriënteren op financieringsmogelijkheden en jouw woonwensen. 

Online inschrijven op het bouwnummer van jouw voorkeur!
Schrijf u HIER in als geïnteresseerde in het project Homestead Nijmegen en maak een account aan in 'Mijn VanWonen’. In dit account kan je via de button ‘online inschrijven’ jouw interesse op één of meerdere bouwnummers kenbaar maken in het online inschrijfformulier. Je kan maximaal 10 voorkeuren opgeven.

Is er een woning van jouw voorkeur beschikbaar?
Dan nemen wij telefonisch contact met je op, waarna je wordt uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek. Heb je geen bouwnummer toegewezen gekregen, dan word je automatisch op de reservelijst geplaatst. Er is geen positie op de reservelijst, indien er een woning beschikbaar komt, wijzen wij opnieuw toe.

Woning aan je toegewezen? Je hebt het eerste recht tot koop!
Wanneer je een woning krijgt toegewezen, gaan wij de concept verkooptekeningen met je doornemen, jouw woonwensen bespreken en je informeren over het verdere aankooptraject. Blijft je na het gesprek enthousiast? Dan tekent je een reserveringsovereenkomst. U betaalt € 250,- voor een reservering. De woning blijft exclusief voor je gereserveerd totdat de verkoopdocumenten en -prijzen definitief zijn vastgesteld. Vanaf dat moment kan de reservering worden omgezet in een koop-/ en aannemingsovereenkomst.

Heb je vragen?
Neem dan contact op met Melanie Willemse via telefoonnummer 06-139 69 539 of e-mail melanie@vanwonen.com.

Schrijf in op het bouwnummer van uw voorkeur! Lokaal nieuws donderdag 02 maart 2023

Schrijf in op het bouwnummer van uw voorkeur!

De pre-sale van de 25 woningen en 8 appartementen in het project Lents Buiten Oost is gestart. 

Pre-sale
Een pre-sale wil zeggen dat u zich kan inschrijven voor één of meerdere woningen van uw voorkeur, op basis van de online verstrekte 'concept' stukken en indicatieve bandbreedte-prijzen. Deze pre-sale geeft u de tijd om u alvast te oriënteren op financieringsmogelijkheden en uw woonwensen. 
 
Aanbod
Hier ontwikkelt VanWonen een buitengewoon bijzonder wijkje met 8 parkwoningen, 12 dijkwoningen, 5 bungalows en 8 appartementen. Prachtig gelegen aan de Waal, aan de rand van het dorp Lent, tegenover de historische binnenstad van Nijmegen en bij de natuur. Wat een unieke plek om thuis te komen, te leven en te beleven. Welkom in Lents Buiten Oost. Bekijk HIER de woningen en appartementen!
 
Schrijf in op het bouwnummer van uw voorkeur!
Schrijf u hier in als geïnteresseerde in het project Lents Buiten Oost of log in in uw 'Mijn VanWonen’. In dit account kunt u via de button ‘online inschrijven’ uw interesse op één of meerdere bouwnummers kenbaar maken in het online inschrijfformulier. U kunt maximaal 10 voorkeuren opgeven. 

Is er een woning beschikbaar?
Inmiddels zijn alle bouwnummers toegewezen. Geeft u uw bouwnummervoorkeur door, dan staat u automatisch op de reservelijst. Er is geen volgorde op de reservelijst, indien een bouwnummer vrij komt wijzen wij opnieuw toe. Is er een bouwnummer voor u beschikbaar dan nemen wij contact met u op.

 

Binnenkort start de pre-sale! Lokaal nieuws maandag 06 februari 2023

Binnenkort start de pre-sale!

Goed nieuws: in maart start de pre-sale en kunt u zich inschrijven op het bouwnummer van uw voorkeur! 

Aanbod
Locatie, locatie, locatie. Dit is vaak het sleutelwoord voor een waardevaste woning. In Lents Buiten Oost is dit ook zeker één van de pluspunten, maar de architectuur, de duurzaamheid en de typologie zijn hier een perfecte toevoeging. Lents Buiten Oost biedt 4 typen woningen. In totaal 33 prachtige woningen: 
•    12 dijkwoningen 
•    8 parkwoningen 
•    5 semibungalows 
•    8 appartementen 

Bent u benieuwd naar de woningen? Klik dan hier voor het woningaanbod.

Pre-sale 
De pre-sale wil zeggen dat u zich kunt inschrijven voor één of meerdere bouwnummers van uw voorkeur, op basis van de online verstrekte 'concept' stukken en op basis van indicatieve bandbreedte-prijzen. In dit stadium zijn wij in gesprek met de (onder)aannemer(s) voor het afronden van de verkoopstukken. De bandbreedteprijs heeft als doel u een richtprijs mee te geven voor het maken van een juiste keuze. Op het moment dat alle documenten en overeenkomsten definitief zijn, wordt de vaste koopsom bepaald. Tijdens deze pre-sale heeft u de tijd om u alvast te oriënteren op financieringsmogelijkheden en uw woonwensen.

Na sluiting van de pre-sale worden de bouwnummers toegewezen en kunt u door middel van een reserveringsovereenkomst een woning reserveren. De tijd tussen pre-sale en de start van de verkoop gebruiken wij om de verkoopdocumenten af te ronden en afspraken te maken met de showroom voor sanitair, tegelwerk en de keuken. 

Wij verwachten in mei 2023 in verkoop te gaan. Staat u ingeschreven als geinteresseerde, dan ontvangt u een bericht van ons zodra de pre-sale start.

Informatiebijeenkomst 1 februari Lokaal nieuws donderdag 02 februari 2023

Informatiebijeenkomst 1 februari

Op 1 februari is een buurtbrede informatiebijeenkomst gehouden over het nieuw te realiseren woongebouw Duet.

De gemeente Nijmegen en VanWonen heeft een uitgebreide toelichting gegeven op het plan en het verdere proces. De reacties waren overwegend positief, uiteraard met veel vragen. De meest gestelde vragen kunt u HIER alvast teruglezen. De hele presentatie kunt u HIER downloaden. 

Jouw woningtype voorkeur doorgeven wordt beloond! Lokaal nieuws dinsdag 31 januari 2023

Jouw woningtype voorkeur doorgeven wordt beloond!

Welk woningtype heeft jouw interesse?

Wij vinden het belangrijk om te weten welke woonwensen je hebt. Op basis van de concept verkooptekeningen en indicatieve (bandbreedte-) prijzen kan jij het woningtype van je voorkeur doorgeven. Doe je mee, dan heb je een streepje voor bij de toewijzing van de woningen zodra we met de verkoop van het project starten.

Op de pagina woningaanbod vind je de informatie over alle woningtypes. Heb jij jouw voorkeur bepaald? Voeg deze dan eenvoudig toe via de +-knop en toevoegen knop. Je online 'winkelmandje' is gevuld. Zodra je je NAW-gegevens hebt ingevuld en akkoord hebt gegeven op de privacy-verklaring, staat je interesse genoteerd. Heb je al een account, dan kan je in je online accountomgeving heel simpel in het hoofdscherm je voorkeur doorgeven. 

Benieuwd naar de complete verkoopprocedure van Homestead? Lees hier meer informatie: verkoopprocedure.

De verkoopprocedure toegelicht Lokaal nieuws maandag 30 januari 2023

De verkoopprocedure toegelicht

Wat kan je verwachten de komende periode. Hieronder lees je de verkoopprocedure in een aantal overzichtelijke stappen.

Stap voor stap naar jouw nieuwe thuis

Interesse in Homestead Nijmegen
Je wil graag op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen. Je schrijft je in via de knop interesse en wordt door ons door middel van nieuwsbrieven geinformeerd.
Informatiemoment
Tijdens het informatiemoment op donderdag 2 februari krijg je van de architect en de ontwikkelaar uitleg over het project. Ook word je door de klantmanager geinformeerd over het verkoopproces. 
Markttoets woningtype
De woningtypes staan online met de prijzen op basis van indicatieve van/tot prijzen in een bandbreedte. We zijn erg benieuwd hoeveel interesse er is voor de woningen en bepalen aan de hand hiervan of we het project in zijn geheel in één keer in verkoop brengen, of gefaseerd. Heb jij jouw favoriete woningtype toegevoegd in jouw 'winkelmand', dan heb je een streepje voor bij de toewijzing.
Bekijken en kiezen, de voorinschrijving
De voorinschrijving (pre-sale) is gestart. Op de website staan concept plattegronden, prijsranges en een uitleg over de inschrijfprocedure. Je kan je via de website inschrijven op het bouwnummer van jouw voorkeur. 
Toewijzing
Als er een woning aan je is toegewezen, dan nemen wij telefonisch contact met je op. Er wordt een afspraak met je gemaakt voor een verkoopgesprek.
Het verkoopgesprek
Tijdens het verkoopgesprek vertelt de klantmanager je alles over de woning en het aankoopproces. Al je vragen worden beantwoord en de mogelijkheden worden doorgenomen om de woning volledig aan jouw woonwensen te laten voldoen.
Beslissen en reserveren
Na het verkoopgesprek heb je een week bedenktijd, waarna je de woning kunt reserveren tot aan start verkoop. Je hebt de woning nog niet officieel gekocht, maar door ondertekening van de reserveringsovereenkomst heb je wel het eerste recht tot koop.
Contracteren
De verkoopdocumenten zijn definitief en de koopsom is bekend. Je wordt uitgenodigd om de uitgebreide verkoopmap door te spreken. Op basis van dit gesprek maak je de keuze en bepaal je of je wilt wonen in Homestead.
Ondertekening overeenkomst
Je koopt de woning! Je tekent de koop- en aannemingsovereenkomst. Bij Homestead koop je veilig met een goedgekeurde koop- en aannemingsovereenkomst van het Woningborg Garantiefonds of het SWK.
De financiering
Natuurlijk weet je al dat je jouw woning kunt financieren. Nu ga je dit ook echt regelen. Na ondertekening van de koop- en aannemingsovereenkomst heb je hiervoor twee maanden de tijd. Onze onafhankelijke adviseur Frits helpt je graag hiermee. Uiteraard ben je vrij in het kiezen van jouw eigen hypotheekadviseur en hypotheekvorm.
Kennismaken met jouw nieuwe buren
In Homestead woon je straks niet alleen. Wij vinden het belangrijk dat je vroegtijdig in contact komt met jouw nieuwe buren. Tijdens een gezellige middag of avond maak je onder het genot van een hapje en een drankje kennis met jouw nieuwe buren. Het bouwteam zal hier ook bij aanwezig zijn, zodat je een gezicht hebt bij de mensen die straks jouw woning gaan bouwen.
Kopersbegeleiding
Na ondertekening van de koop- en aannemingsovereenkomst word je door de kopersbegeleider van de aannemer uitgenodigd om jouw persoonlijke woonwensen te bespreken. Denk hierbij aan andere indelingsvarianten of extra stopcontacten en lichtpunten, bezoeken aan de showrooms voor tegels, sanitair en de keuken. 
Naar de notaris
Aan alle voorwaarden is voldaan, je hebt de financiering rond, de omgevingsvergunning is onherroepelijk en wij hebben voldoende woningen verkocht. Gefeliciteerd, je kan naar de notaris. De bouw van jouw nieuwe woning kan snel beginnen!
De bouw
Gedurende de bouw blijven wij je informeren over de voortgang door middel van nieuwsbrieven. Uiteraard worden mijlpalen als de start van de bouw, het hoogste punt, kijkdagen en de oplevering zoveel mogelijk gezamenlijk gevierd. 
De oplevering en wonen
Jouw nieuwe woning wordt opgeleverd. Een feestelijke dag! Zodra je de sleutels hebt ontvangen kan je eindelijk gaan genieten van jouw nieuwe thuis!

2 februari informatieavond Lokaal nieuws vrijdag 20 januari 2023

2 februari informatieavond

Op donderdag 2 februari aanstaande organiseren wij een informatiebijeenkomst over het project Homestead Nijmegen. Tijdens deze bijeenkomst informeren wij je graag over het ontwerp, de planning, het verkoopproces en de prijzen. 

Je bent van harte welkom op donderdag 2 februari aanstaande vanaf 19.00 uur bij Fort Lent, Bemmelsedijk 4 te Lent. De ruimte is beperkt, dus aanmelden is noodzakelijk.

Heb je je nog niet aangemeld als belangstellende en de uitnodiging met aanmeldlink niet ontvangen, maar wil je wel naar de informatieavond komen. Stuur dan een e-mail naar Melanie Willemse via melanie@vanwonen.com. 

Waar let je op bij het kopen van een nieuwe woning? Lokaal nieuws donderdag 19 januari 2023

Waar let je op bij het kopen van een nieuwe woning?

Het hoge woord is er eruit, je hebt de beslissing genomen. Je gaat je huidige woning opzeggen of verkopen en je gaat een nieuwe woning kopen. De huizenmarkt is een hele lange tijd ontzettend krap geweest en zeker voor starters was het bijna onmogelijk om een nieuwe woning te kopen. Inmiddels is deze situatie een klein beetje aan het veranderen, dus dit zou voor jou wel eens de juiste beslissing op het juiste moment kunnen zijn. Nu je je besluit hebt genomen, is het tijd om te gaan kijken naar je mogelijkheden. Maar welke opties heb je eigenlijk allemaal en waar moet je nu op letten bij de aanschaf van een nieuwe woning? Misschien ben jij in je hoofd je nieuwe woning al aan het inrichten. Kies je voor ledverlichting ? En welke moet je dan kiezen? Toch is het goed om je in eerste instantie vooral te richten op de keuze van je woning en op de aanschaf hiervan. De rest komt later.

Wat zijn je financiële middelen?

Het is het makkelijkst als je begint met het in kaart brengen van je financiële middelen. Hoeveel eigen geld heb je en hoeveel geld zou je van de bank kunnen lenen om een hypotheek af te sluiten? Als je dit weet dan heb je gelijk in kaart in welke prijsklasse je jouw woning kunt gaan zoeken. Houdt ook altijd rekening met extra kosten zoals notariskosten en met het feit dat veel banken tegenwoordig verlangen dat je een deel van je eigen geld inbrengt. Als je een studieschuld hebt, wordt deze tegenwoordig altijd meegenomen in de berekening van het bedrag dat je kunt lenen. Dit valt dan lager uit dan als je geen studieschuld hebt, omdat maandelijks geld kwijt bent aan terugbetaling. Ook wordt er altijd gekeken of je BKR geregistreerd bent. Veel mensen nemen voor het berekenen en het contact met een bank of andere financiële instelling een adviseur in de hand die hen hierbij helpt. Als je weinig verstand hebt van dit soort zaken, is dit zeker aan te raden.

Waar wil je gaan wonen?

Als je eenmaal je budget in kaart hebt, is het tijd om te gaan bepalen waar je graag wilt gaan wonen. Er zit veel verschil in de huizenprijzen binnen verschillende woonplaatsen. Als je bijvoorbeeld in de randstad wilt gaan wonen, is de prijs van een woning per vierkante meter vele malen hoger dan wanneer je in Groningen of Overijssel gaat wonen. In de grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam en Utrecht betaal je het hoogste bedrag per vierkante meter voor een woning en binnen een straal van 30 kilometer rondom deze grote steden betaal je ook veel geld voor een woning. Voor hetzelfde geld kun je dus in gebieden daarbuiten een grotere woning kopen voor jouw budget. Het is dus een overweging die je moet maken. Het zal uiteraard ook afhangen van waar je werkt en van waar je familie en vrienden wonen.

In wat voor een woning wil je gaan wonen?

Als je weet wat jouw budget is en je bent eruit in welke omgeving je wilt gaan wonen, kun je gaan beslissen in wat voor soort woning je wilt gaan wonen. Wil je bijvoorbeeld een vrijstaande woning, een appartement of een rijtjeswoning? Wil je een nieuwbouwwoning of kies je voor bestaande bouw? Het voordeel van een nieuwbouwwoning is dat deze altijd goed geïsoleerd is en dat scheelt enorm in je energiekosten. Dat is in deze tijd natuurlijk heel erg fijn.

 

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Nijmegen.

Aanmelden