Nieuwbouw - Ontdek het nieuwbouwaanbod

Actueel

Nieuws

Architect(en) aan het woord Lokaal nieuws dinsdag 07 november 2023

Architect(en) aan het woord

Nick Huizenga, architect bij de Powerhouse-company en Dominik Lukkes, architect bij CIE bundelen de krachten voor het ontwerp van Duet. Wij hebben hen gevraagd wat hun drijfveren zijn om te komen tot het huidige ontwerp en hoe zij de uitwerking hiervan begeleiden. 

Architecten Nick Huizinga van Powerhouse en Dominik Lukkes van CIE architecten aan het woord

1.    Wat inspireerde jou om deel te nemen aan dit project?
De locatie van het plan vind ik vanaf dag één inspirerend. Het is een schakelstuk in de stad Nijmegen. De locatie is al jaren in gebruik als parkeerplaats voor omwonenden, werkenden en bezoekers van de stad. Het parkeren blijft, maar met Duet konden we veel meer functies toevoegen voor de omgeving. De huidige entree, Hezelpoort is nu een muizengaatje dat met de uitbreiding van de locatie aanzienlijk verbeterd in veel opzichten. Om met de gestelde hoge ambities op gebied van groen, verbinding, kwaliteit en diversiteit een plan te ontwerpen, daar sla ik op aan. De radars gaan draaien om stap voor stap deze puzzel te gaan leggen. 

2.    Kun je enkele kernprincipes of waarden geven die de basis vormen voor het ontwerp van dit project?
Ruimte maken voor openbare ruimte, groen en sociale cohesie. Hoe kunnen we, een programma dat onder druk staat ontwerpen dat het kwaliteit geeft voor de plek voor zowel de toekomstige bewoners als de omwonenden. Om dit te realiseren zijn wij de hoogte in gegaan waardoor een Hezelplein wordt gecreeerd waar men elkaar laagdrempelig kan ontmoeten. De verbinding tussen Duet en de Waalhaven. Ik kijk er naar uit om de sociale aspecten in en om het plan verder uit te kristalliseren in de tijd die voor ons ligt. 

3.    Hoe heeft de omgeving en locatie van het project invloed op het ontwerp?
De omgeving en de locatie hangen heel erg samen. Hoe kunnen we het beste het volume op de locatie inpassen. Er zijn veel studies gedaan naar verschillende volumes. Keuzes zijn gemaakt op de omgeving, sociale cohesie en het groen. Het bebouwbare oppervlak is lang gerekt, waarbij de achterzijde aansluit op de kleinschaligheid van de Bieze. In het huidige ontwerp hebben we lucht en ruimte gecreëerd voor woon-, werk en ontmoetingsfuncties. De omgeving heeft dus veel invloed op het uiteindelijke ontwerp. Duet is een compact stukje stad wat zich uitspreid richting het station waar het groen het overneemt. 

4.    Kun je enkele unieke kenmerken of innovaties noemen die dit project onderscheiden van andere projecten?
Eén ding springt er hier uit. De schakering van de toren, de twee torens die zichtbaar in elkaar grijpen. Hierdoor is er een slanke toren is ontstaan. De naam DUET is gekozen met een reden. Je vindt hierin de dualiteit van stad en groen, van binnenstad en westelijke waterkwartier, maar ook tussen de verschillende bewoners. Met Duet maken we grote stappen in duurzaamheid en flexibiliteit, zowel met de woontoren als met de functies van de parkeergarage. 

5.    Wat zijn de grootste uitdagingen in dit project?
Dat is toch wel de hoogte. 120 meter is een hoogte waar je zorgvuldig mee om moet gaan. Hoe verhoudt de hoogte zich in de bestaande omgeving. Duet moet een Nijmeegse toren worden die met een zachte landing zich voegt in de omgeving. Geen anonieme reus die plompverloren in de wijk komt te staan. De leuke uitdaging hierin is om naast de woon- en werkfuncties te werken naar een de juiste invulling van en aan de parkeergarage, de muur en de daktuin.  Hierin betrekken wij graag de omgeving om er een gezamenlijke plek van te maken. De omgeving is belangrijk. 

6.    Hoe verwacht je dat dit project een positieve impact heeft op de toekomstige bewoners en huidige omwonende?
Wat ik heel erg hoop en alles voor in het werk stel is dat dit een plek gaat worden voor nieuwe bewoners, maar ook niet minder voor mensen uit de omgeving (bieze waalfront, binnenstad). Dit plan is bedoeld als positieve impuls voor het gebied ten westen van het spoor, zodat beide gebieden elkaar versterken. Ik zie het voor me dat bewoners en omwonenden op een zomer over het dak rustig wandelend zich verplaatsen naar de Waal, ik zie spelende kinderen, een plek dat mensen bij elkaar brengt. De gelaagdheid in de buurtjes van Duet zijn een afspiegeling van de omgeving. 

7.    Welke elementen in dit ontwerp weerspiegelen jouw passie voor architectuur in dit project interessant dat het alle schalen raakt. 
Het begint dat het project zich op een juiste manier verhoudt tot de stad. Duet heeft een centrale locatie, is zichtbaar en wordt onderdeel van het stadsgezicht. Duet is Nijmegen in het klein, waarbij zij de tentakels uitslaat om meerdere plekken te raken en in Duet samen te brengen. De relatie met waalfront, waalhoven, bieze en groene corridor. De relatie tussen de verschillende mensen, het park, het plein en de toren. Hoe gaan deze mensen het gebruik ervan ervaren? Deze functies willen wij invullen met de toekomstige bewoners en de omwonenden. De functies van de verschillende gemeenschappelijke ruimten moeten aansluiten op de wensen. De elementen waar wij nu aan denken is een kas in de garagewand waar je bij elkaar kunt komen, een moestuin, een huiskamer op de verschillende lagen, daktuin om te ontmoeten en zo nog veel meer. 
 

Vloerverwarming: comfort en efficiëntie in één Lokaal nieuws dinsdag 24 oktober 2023

Vloerverwarming: comfort en efficiëntie in één

Vloerverwarming is de afgelopen jaren steeds populairder geworden, zowel in huizen als in een werkomgeving, deze moderne verwarmingsmethode biedt niet alleen comfortabele warmte, maar is ook energiezuinig en ruimtebesparend. Welke soorten vloerverwarming zijn er?

Soorten vloerverwarmingssystemen

Er zijn twee hoofdtypen vloerverwarmingssystemen: elektrisch en watergedragen, ook wel ingefreesde vloerverwarming genoemd. Wat is wat precies?

• Elektrische vloerverwarming : dit systeem maakt gebruik van elektrische verwarmingskabels of verwerkt in matten die onder de vloer zijn geïnstalleerd. Het is eenvoudiger en goedkoper om te installeren dan ingefreesde vloerverwarming.

• Ingefreesde vloerverwarming : in dit systeem worden buizen in de betonnen ondervloer gefreesd waar warm water door wordt geleid. Het is efficiënter in termen van energiegebruik en het is echter wel kostbaarder om te installeren dan elektrische vloerverwarming.

Geschikte vloeren

Zijn alle soorten vloeren geschikt voor vloerverarming? Nee, niet allemaal, er zijn veel soorten wél geschikt. Waar je echt op moet letten is of je nieuwe vloer bestaat uit materiaal dat die warmte goed geleidt. Je zit altijd goed wanneer je kiest uit de volgende vloeren:

• De populaire pvc-vloeren zijn niet alleen prachtig, onderhoudsvriendelijk en krasvast; ze gaan perfect hand in hand met vloerverwarming. Deze dunne vloeren laten de warmte van vloerverwarming makkelijk door.

• Vinyl en laminaat: deze kunststof vloerbedekkingen kunnen goed overweg met vloerverwarming en bieden een breed scala aan kleuren en patronen.

• Beton: uitstekend voor vloerverwarming, omdat beton de warmte lang vasthouden en geleidt.

• Tapijt ; dat had je niet gedacht he? Er zijn zeker tapijtsoorten die goed gecombineerd kunnen worden met vloerverwarming. Hoe comfortabel wil je het hebben?

• Marmoleum en linoleum; deze duurzame materialen zijn ook geschikt voor vloerverwarming.

• Net als tegels en natuursteen; prima warmtegeleiders en ze houden de warmte lang vast, wat resulteert in gelijkmatige warmteverdeling in de ruimte.

Kosten van vloerverwarming

De kosten van vloerverwarming kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type systeem, de grootte van de ruimte en welke soort vloer je kiest. Over het algemeen kunnen elektrische systemen goedkoper zijn in de installatie dan de watergedragen systemen. Wil je weten waar de kostenpost voor jouw specifieke situatie op uitkomt, bij Aanhuis.nl Wijchen weten ze er alles van! Profiteer van eerlijk advies, bakken inspiratie en kwalitatief de beste producten. Ook voor het inmeten en leggen van je nieuwe vloer met vloerverwarming ben je hier aan het juiste adres. Want het aanleggen van vloerverwarming laat je natuurlijk over aan echte vakmensen met jarenlange ervaring, daar ga je zelf niet mee lopen knoeien.

Aanleggen door vakmensen

Het aanleggen van vloerverwarming is geen doe-het-zelfproject voor de gemiddelde huiseigenaar. Het vereist professionele expertise om het systeem correct te ontwerpen, installeren en af te stemmen. Hier zijn enkele redenen waarom het aanleggen van vloerverwarming het beste aan vakmensen kan worden overgelaten:

• Nauwkeurige berekeningen: vakmensen voeren de warmteverliesberekeningen uit om het juiste formaat en de juiste plaatsing van het verwarmingssysteem te bepalen, wat essentieel is voor een efficiënte werking en langdurig plezier.

• Kwaliteitsmaterialen en installatie: professionals zorgen ervoor dat hoogwaardige materialen worden gebruikt en dat de installatie volgens de hoogste normen wordt uitgevoerd om lekkages of andere problemen te voorkomen.

• Aanpassing aan lokale bouwvoorschriften: vakmensen zijn op de hoogte van de lokale bouwvoorschriften en zorgen ervoor dat het vloerverwarmingssysteem aan alle wettelijke vereisten voldoet.

Kortom; vloerverwarming biedt comfortabele, gelijkmatige warmte en is een efficiënte verwarmingsoplossing. Het is belangrijk om de juiste vloer te kiezen en het aanleggen aan ervaren vakmensen over te laten om het beste resultaat te bereiken. De voordelen van vloerverwarming zijn op lange termijn de investering meer dan waard. Het zorgt niet alleen voor warme voeten, maar ook voor een warm hart in je huis. Waar wacht je nog op?

Klankbordgroep Duet Lokaal nieuws dinsdag 24 oktober 2023

Klankbordgroep Duet

Al circa 2,5 jaar is de Gemeente Nijmegen in gesprek met een groep betrokkenen die mee willen denken in het proces van project Duet. De klankbordgroep bestaat uit circa 20 leden, voornamelijk betrokken omwonenden. Elk kwartaal is er een bijeenkomst, waarbij wij als ontwikkelaar inmiddels ook deelnemen om de leden te informeren. De klankbordgroep heeft bijgedragen aan het ambitiedocument die is voorgelegd in de aanbesteding en vanaf de huidige schetsfase praten zij voornamelijk mee over de inrichting van de openbare ruimte.

 

 

Ga jij je nieuwbouwwoning inrichten? Begin met een interieuradvies! Lokaal nieuws vrijdag 06 oktober 2023

Ga jij je nieuwbouwwoning inrichten? Begin met een interieuradvies!

Hoera! Het is tijd om je nieuwbouwhuis naar jouw wensen in te richten. Van vloeren tot raamdecoratie en gordijnen . Dat kan nogal overweldigend zijn, met zoveel keuze. Gelukkig hebben wij een simpele en leuke oplossing! Kom naar Aanhuis.nl Wijchen voor persoonlijk interieuradvies en laat ons team je helpen. We staan voor je klaar om je te voorzien van professioneel advies en inspiratie, zodat jouw droominterieur werkelijkheid wordt.

Wat is een interieuradvies?

Het kan best lastig zijn om je voor te stellen hoe je een leeg, kaal huis kunt inrichten, maar geen zorgen, wij hebben de perfecte aanpak. We toveren professionele 3D-ontwerpen tevoorschijn, waarmee jij je toekomstige interieur tot leven ziet komen.

Wat je ook in gedachten hebt, laat ons je fascineren met onze kennis en interieurproducten! Een interieuradvies zal jouw creativiteit zeker een flinke boost geven. Laat je verrassen door de magische combinaties van raamdecoratie en gordijnen voor een knusse sfeer of stoere stalen deuren voor een industriële kick!"

CTA: Boek jouw interieuradvies bij Aanhuis.nl

Ontdek de interieurproducten die bij jou passen

Bij Aanhuis.nl vind je een uitgebreid assortiment aan prachtige vloeren, die de basis vormen van elke kamer. Daarnaast hebben we stijlvolle gordijnen die een vleugje elegantie toevoegen aan je ramen. Ons aanbod omvat ook een diverse selectie sfeervolle raamdecoratie en moderne stalen deuren . Voor wie op zoek is naar een vleugje luxe, hebben wij Smart home producten die zowel functionaliteit als stijl toevoegen aan jouw huis.

Maar dat is nog niet alles! Wij hebben ook kasten op maat die bij jouw opbergbehoeften passen en unieke trappen die op jouw woonstijl aansluiten. Of je nu een minimalistische woonstijl wenst, een voorliefde hebt voor een landelijke charme of je wilt wagen aan een moderne en strakke uitstraling, wij hebben de ideale interieurproducten om aan jouw wensen te voldoen.

Alles onder één dak

Het verwezenlijken van jouw droominterieur is nu makkelijker dan ooit! Bij Aanhuis.nl hebben we alle interieurproducten en services onder één dak waardoor het nog leuker wordt. Nadat we je deskundig interieuradvies hebben gegeven, zorgen wij voor het volledige inmeten en monteren van de interieurproducten die je hebt gekozen. Zo kun jij zonder zorgen genieten van jouw prachtig nieuwe interieur.

Kortom, een interieuradvies bij ons is niet alleen de eerste stap, maar ook de meest belangrijke stap op weg naar het vinden van de interieurproducten die jouw huis een echt thuis maken. Wij hebben er nu al zin in om jouw droominterieur te realiseren, volledig afgestemd op jouw unieke persoonlijke smaak en stijl. Op die manier kun je elke dag opnieuw genieten van jouw heerlijke, stijlvolle thuis.

Dus waar wacht je nog op? Laat je adviseren en inspireren! Boek vandaag nog jouw interieuradvies bij Aanhuis.nl Wijchen, Nieuweweg 303, in Wijchen.

 

Raamdecoratie op maat: De ultieme keuze uit functionaliteit en sfeer, voor een stijlvol interieur Lokaal nieuws donderdag 31 augustus 2023

Raamdecoratie op maat: De ultieme keuze uit functionaliteit en sfeer, voor een stijlvol interieur

In de wereld van interieurontwerp en huisinrichting staat maatwerk centraal als het gaat om het creëren van een unieke en gepersonaliseerde leefomgeving. Raamdecoratie op maat vormt hierbij al lang geen uitzondering meer. Steeds meer mensen kiezen zelfs voor maximaal comfort en gemak, met elektrisch bedienbare raamdecoratie. Los van deze smart home trend maken de talloze voordelen en stijlvolle opties de keuze voor maatwerk bijzonder aantrekkelijk. Want met op maat gemaakte raamdecoratie creëer je in vergelijking met standaard, kant-en-klare opties, een unieke en veel persoonlijkere woonstijl in huis. Of het nu gaat om plissés , jaloezieën, rolgordijnen of Luxaflex®, maatwerk heeft een grote impact op zowel de esthetiek als de functionaliteit van jouw huis. Hieronder staan kort samengevat de 5 belangrijkste voordelen om voor raamdecoratie op maat te kiezen:

1. Unieke stijl en persoonlijke sfeer

Maatwerk geeft je volop de vrijheid om jouw raamdecoratie te ontwerpen, passend bij jouw eigen woonstijl en persoonlijkheid. Zo kies je uit verschillende stoffen, materialen, kleuren en patronen om een look te creëren die naadloos aansluit bij jouw interieur. Het resultaat is een uniek ingerichte kamer die echt de essentie van jouw stijl weerspiegelt waardoor jij je helemaal thuis voelt.

2. Perfecte pasvorm

Raamdecoratie op maat wordt specifiek aangepast aan de afmetingen van jouw ramen en ook deuren, waardoor een perfecte pasvorm is gegarandeerd. Dit zorgt niet alleen voor een professionele uitstraling, maar ook voor de perfecte lichtinval overdag of juist een verduisterend effect ’s nachts. Een goede pasvorm voorkomt tocht, warmteverlies of juist opwarming van de kamer via de ramen. Zo draagt op maat gemaakte raamdecoratie bij aan een hogere energie-efficiëntie van jouw huis.

3. Volledige controle over lichtinval en privacy

Met maatwerk ga je voor de maximale controle over lichtinval en privacy. Afhankelijk van jouw persoonlijke behoeften kies je voor lichtdoorlatende, verduisterende of transparante materialen. Voor elke kamer en stijl is er de perfecte raamdecoratie op maat, van verduisterende rolgordijnen voor de slaapkamer tot sfeervolle semi-transparante vouwgordijnen op maat voor een knusse woonkamer, alles kan. Bovendien zijn er veel opties wat de bediening van de raamdecoratie betreft. Denk bijvoorbeeld aan een koord, bedieningsstang, handmatige bediening. Of maak het jezelf heel comfortabel met slimme, elektrische bedienbare raamdecoratie waarbij je op elk moment van de dag via je smartphone het gewenste niveau van licht en privacy bepaalt.

4. Duurzame investering

Hoewel op maat gemaakte raamdecoratie soms wellicht een hogere investering vergt dan standaard opties, betaalt het zichzelf al op korte termijn terug. Hoogwaardige materialen en vakmanschap zorgen ervoor dat jouw raamdecoratie langer meegaat, waardoor je de raambekleding minder vaak hoeft te vervangen. Met op maat gemaakte jaloezieën , rolgordijnen of Luxaflex zorg je bovendien voor een betere isolatie van je ramen en deuren. Maatwerk bespaart je al op korte termijn geld en energiekosten en dat heeft ook een positieve impact op het milieu.

5. Professionele begeleiding

Bij het kiezen van raamdecoratie op maat, is het prettig om samen te werken met professionele interieurontwerpers. Want een raamdecoratie specialist helpt je op basis van zijn expertise en ervaring om weloverwogen beslissingen te nemen. Zo kies je makkelijk het type raambekleding dat precies aansluit bij jouw behoeften, stijl en budget. Bij Aanhuis.nl Wijchen profiteer je volop van eerlijk advies, je kiest uit een ruim assortiment raamdecoratie en het inmeten en monteren nemen de vakmensen je graag uit handen. Het resultaat is de perfecte raambekleding in een naadloos ontworpen interieur dat zowel stijlvol als ook functioneel is.

Conclusie

Raamdecoratie op maat biedt een scala aan voordelen die jouw huis kunnen transformeren van gewoon naar buitengewoon. Van unieke stijl en perfecte pasvorm tot verbeterde functionaliteit en energie-efficiëntie, maatwerk is definitief een uitstekende oplossing voor elk raam en elke smaak. Als je op zoek bent naar een duurzame investering waarmee je comfort, stijl en sfeer in huis verbetert, dan is raamdecoratie op maat de ideale keuze voor jouw huis. Je bent van harte welkom aan de Nieuweweg 303 in Wijchen om alle mogelijkheden in de winkel te komen bekijken.

Ontdek het perfecte sim only abonnement: 7 slimme tips om te vergelijken en besparen! Lokaal nieuws donderdag 22 juni 2023

Ontdek het perfecte sim only abonnement: 7 slimme tips om te vergelijken en besparen!

Waarom een sim only abonnement?

Als je op zoek bent naar de beste mobiele telefoonervaring zonder vast te zitten aan een langdurig contract, dan is een sim only abonnement de juiste keuze voor jou! Met een sim only abonnement krijg je de vrijheid om te kiezen welke provider je wilt en welk pakket het beste bij je past. Je kunt genieten van de voordelen van een mobiel netwerk zonder de hoge kosten van een telefoonabonnement. Maar voordat je je inschrijft, zijn er een paar belangrijke dingen waar je aan moet denken. Dus, sim only vergelijken maar en ga voor het pakket dat bij je past!

Vergelijk je opties voor sim only abonnementen

Voordat je je vastlegt op een specifiek sim only abonnement, is het verstandig om je opties te vergelijken. Er zijn verschillende providers op de markt die aantrekkelijke pakketten aanbieden, dus het loont om wat onderzoek te doen. Gelukkig zijn er handige vergelijkingssites zoals Pricewise die je kunnen helpen bij het vinden van de beste deals. Door gebruik te maken van Pricewise kun je snel en eenvoudig verschillende abonnementen vergelijken op basis van prijs, data, belminuten en andere specificaties.

Overweeg je verbruik

Voordat je een sim only abonnement afsluit, is het belangrijk om je verbruiksgewoonten in overweging te nemen. Hoeveel data heb je nodig? Bel je veel of stuur je voornamelijk berichten? Door een duidelijk beeld te hebben van je verbruik, kun je een abonnement kiezen dat perfect aansluit bij jouw behoeften. Houd er rekening mee dat sommige providers flexibele pakketten aanbieden waarmee je je bundel kunt aanpassen als je merkt dat je meer of minder verbruikt dan verwacht.

Controleer de dekking

Niets is frustrerender dan een slechte netwerkdekking, vooral als je op belangrijke momenten geen bereik hebt. Voordat je een sim only abonnement afsluit, is het daarom essentieel om de dekking van de provider te controleren. Sommige providers hebben een betere dekking in bepaalde gebieden dan andere, dus het is verstandig om te controleren of jouw regio goed gedekt is. Dit kun je doen door de dekkingskaarten van de providers te raadplegen of door ervaringen van andere gebruikers te lezen.

Let op contractduur en voorwaarden

Bij het afsluiten van een sim only abonnement is het belangrijk om aandacht te besteden aan de contractduur en de voorwaarden. Hoewel sim only abonnementen meestal flexibeler zijn dan reguliere telefoonabonnementen, kunnen er nog steeds verschillen zijn tussen de providers. Sommige providers hanteren een contractduur van één maand, terwijl andere een jaarcontract vereisen. Zorg ervoor dat je de voorwaarden begrijpt voordat je je handtekening zet, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Denk aan extra's en bundels

Sommige sim only abonnementen worden geleverd met extra's en bundels die je mobiele ervaring kunnen verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan gratis streamingdiensten, extra belminuten of onbeperkt bellen naar bepaalde nummers. Deze extra's kunnen de waarde van je abonnement vergroten, dus het is de moeite waard om te kijken welke providers dergelijke voordelen bieden. Vergelijk de verschillende pakketten en kies degene die het beste bij jouw wensen en behoeften past.

Bespaar geld met sim only abonnementen

Een van de grootste voordelen van een sim only abonnement is de kostenbesparing. Doordat je geen telefoon bij je abonnement hoeft te kopen, zijn de maandelijkse kosten vaak lager dan bij reguliere telefoonabonnementen. Bovendien kun je met behulp van vergelijkingssites zoals Pricewise gemakkelijk de goedkoopste opties vinden die passen bij jouw verbruik en voorkeuren. Door slim te vergelijken en te kiezen voor een passend sim only abonnement, kun je flink besparen op je maandelijkse telefoonrekening.

Het afsluiten van een sim only abonnement hoeft niet ingewikkeld te zijn. Met de juiste kennis en tips in gedachten, kun je de beste keuze maken die aansluit bij jouw behoeften en budget. Vergeet niet om verschillende providers te vergelijken, je verbruik in kaart te brengen, de dekking te controleren en de contractduur en voorwaarden te bekijken. En natuurlijk, vergeet niet om gebruik te maken van handige vergelijkingssites zoals Pricewise om de beste deals te vinden. Dus waar wacht je nog op? Vergelijk en bespaar met een sim only abonnement dat perfect bij jou past!

Evenementen

21 nov
Kops Kwartier Verkenningsdag
Kops Kwartier

Meer weten

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Nijmegen.

Aanmelden