Actueel

Nieuws

Polycarbonaat kanaalplaat voor duurzame serres, veranda’s en carports Lokaal nieuws vrijdag 09 juli 2021

Polycarbonaat kanaalplaat voor duurzame serres, veranda’s en carports

De aanbouw van een serre, veranda of carport leidt tot meer woonplezier in uw huidige woning. Een stukje zekerheid voor jarenlang woongenot is daarbij wel gewenst. Bij de materiaalselectie is LEXAN™ THERMOCLEAR™ een goede keus om de nieuwe aanbouw mee uit te voeren. Lexan Thermoclear is een Polycarbonaat kanaalplaat met een zeer hoge slagvastheid, grote transparantie en een laag gewicht en daardoor uitermate geschikt om lichtdoorlatende overkappingen te realiseren. De 10 jaar beperkte garantie geeft daarbij zekerheid zodat u niet voor verrassingen komt te staan. De garantievoorwaarden hiervoor zijn op aanvraag beschikbaar.

Lexan Thermoclear wordt door Vink Kunststoffen BV uit voorraad geleverd. De beschikbare kleuren zijn helder en opaal en er kan gekozen worden uit twee, drie- of vijfwandige platen.

Onderscheidende eigenschappen

Ten opzichte van de traditionele glazen overkappingen heeft het meerwandige Lexan Thermoclear een groot aantal voordelen. Zo zijn de panelen nagenoeg onbreekbaar en ongeveer 250 keer sterker dan glas. In het steeds extremer wordende klimaat is dit fijn om te weten want uw dak is dan goed beschermd tegen bijvoorbeeld hagelstenen. Doordat deze kanaalplaat licht van gewicht is, kunt u ook een lichtere constructie inzetten, wat besparend is voor de kosten. Daarnaast zijn meerwandige Lexan platen thermisch isolerend en energiebesparend. Ook dit draagt bij aan uw portemonnee en is goed voor het milieu. Lexan Thermoclear is koud te buigen en in geborgen vorm te fixeren in een profielsysteem. Ten opzichte van glas geeft dit meer ontwerpmogelijkheden.

Te verkrijgen samen met een compleet profielsysteem

Het bijbehorende Vario aluminium profielsysteem geeft u de mogelijkheid om, zonder problemen, de meerwandige Polycarbonaat platen te installeren. Via de website vinkkunststoffen.nl kunt u een calculatie laten maken voor het complete profielsysteem inclusief de Polycarbonaat kanaalplaten. Uiteraard is er ook een duidelijke handleiding beschikbaar, zodat de installatie eenvoudig en snel is uit te voeren.

4 manieren om kleur toe te voegen aan je huis + 1 tip Lokaal nieuws woensdag 23 juni 2021

4 manieren om kleur toe te voegen aan je huis + 1 tip

Een nieuwbouwwoning kun je helemaal inrichten zoals je zelf wilt. Dit zijn vier manieren om kleur aan te brengen in je nieuwe huis.

1. Verf

Verf is de gemakkelijkste en meest voordelige manier om je huis kleur te geven. Met een accentmuur maak je een kleurstatement, maar ook met zelfgeschilderd meubilair kun je kleur toevoegen. Je kunt eveneens je plafond verven in een mooie kleur. Een saaie kamer wordt plotseling interessant met een kleurrijk plafond. De sleutel tot het aanbrengen van kleur op het plafond is het kiezen van een kleur binnen je kleurenschema. Een neutrale verfkleur werkt het beste voor plafonds, maar je kunt ook een lichtere tint van de muurkleur proberen.

2. Gordijnen

Raambekleding is een geweldige manier om kleur toe te voegen aan je huis. Stoffen gordijnen bieden de meeste keuzes in kleuren, maar zelfs jaloezieën zijn verkrijgbaar in verschillende tinten. Afhankelijk van de grootte van je ramen nemen gordijnen meer of minder ruimte in. Vooral bij kamerhoge ramen is het belangrijk om goed na te denken over wat voor kleur wilt. Besteed er evenveel aandacht aan als aan het kiezen van de kleur van een stoel of bank. Houd ook rekening met de muurkleur van de kamer.

3. Kussens & vloerkleden

Kleurrijke accenten zijn gemakkelijk toe te voegen aan je huis. Dit doe je met vazen, kussens en vloerkleden. Hiermee kun je zelfs felle kleuren laten terugkomen zonder dat je huis er druk en chaotisch van wordt.

Probeer accenten in slechts één of twee kleuren te gebruiken. Het kiezen van één of twee kleuren als accenten in elke kamer is een gemakkelijke manier om van de ruimtes in huis een samenhangend geheel te maken.

4. Meubels en kunst

Als je van aansprekende kleuren houdt, kun je een kleurrijke stoel toevoegen aan je zithoek. Ook kleurrijke kunstwerken zijn perfect om een ruimte meer kleur te geven.

Tip: zo houd je het rustig in huis

Vind je het lastig om je huis kleur te geven of ben je bang dat het te onrustig wordt? Maak dan gebruik van een monochroom kleurenschema. Hierbij begin je met één kleur als basis. Vervolgens kies je lichtere en donkerdere tinten van die kleur om je kleurenpalet samen te stellen. De meeste monochromatische kleurenschema's zijn gebaseerd op neutrale kleuren, maar je kunt elke kleur gebruiken als basis.

Hoe kun je in je nieuwe huis een goede workout doen? Lokaal nieuws dinsdag 04 mei 2021

Hoe kun je in je nieuwe huis een goede workout doen?

Op het moment kunnen we in ons land nog altijd niet naar de sportschool vanwege de pandemie. Gelukkig hoeft dat ook helemaal niet, want ook in je nieuwe woning in Nijmegen is het gewoon mogelijk om een goede workout te doen. Sterker nog, dit biedt een aantal handige voordelen. Zo kun je helemaal zelf beslissen wanneer je de oefeningen gaat doen en zul je geen last hebben van andere fanatieke fitnessfanaten. Het is wel van belang dat je ervoor zorgt dat je thuis goed aan het trainen bent, wat mogelijk is met de onderstaande tips.

Creëer een workout ruimte

Het opzetten van een mini gym in de hoek van een kamer of in een aangewezen ruimte, zoals bijvoorbeeld de garage of zolder van je nieuwe woning , is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat je het meeste haalt uit je trainingen vanuit huis. Ten eerste heb je op deze manier alles wat je nodig hebt op één plek, waardoor je dus minder tijd kwijt bent aan het zoeken naar dingen. Je zult dus meer tijd hebben voor het sporten. Ook zal dit ervoor zorgen dat je de ruimte zo echt goed kunt inrichten voor je workouts.

Ga aan de slag!

Hoewel het misschien aantrekkelijk klinkt om je eigen gewichten in te slaan die niet bedekt zijn met het zweet van vreemden, zou het niet je enige prioriteit moeten zijn. Een veelgemaakte fout is namelijk om apparatuur te kopen voordat je een routine hebt vastgesteld en deze vervolgens niet te gebruiken. Het is namelijk beter om eerst een gewoonte te maken van het sporten. Pas daarna zou je echt moeten starten met het kopen van gewichten en apparatuur, het is immers ook gewoon mogelijk om een workout te doen zonder apparaten.

Koop belangrijke apparatuur

Als je eenmaal in de stemming bent en klaar bent om de weerstand te vergroten, is het tijd om in een kit te investeren. Je hebt echter niet alles nodig wat een sportschool doet. De meeste kettlebell oefeningen kunnen bijvoorbeeld worden gedaan met een zware halter en omgekeerd. Halterschijven aanschaffen is dan direct dus ook handig. Daarnaast is het in principe ook mogelijk om hiervoor dumbbells te gebruiken, dus je kunt ook een dumbbell kopen in plaats van een kettlebell. Het is bovendien slim om weerstandsbanden aan te schaffen. Dit komt doordat ze weinig ruimte innemen, terwijl ze ook nog eens veelzijdig zijn.

Elimineer de afleiding

Tijdens je workout moet je natuurlijk niet afgeleid worden , je focus moet echt vol op je training liggen. Je hond mag je dus niet afleiden, net zoals je mobiel. Thuis kan dat nog wel eens lastig zijn, er kan immers van alles gebeuren wat ertoe kan leiden dat je de workout overslaat of afbreekt. Je moet daarom stappen ondernemen om de potentiële afleidingen te verwijderen of te minimaliseren. Zo kun je bijvoorbeeld een slot op de deur doen waardoor niet ineens je hond of kind de kamer in komt en je afleidt.

Welke verzekeringen heb ik nodig voor mijn nieuwbouwwoning? Lokaal nieuws zondag 04 april 2021

Welke verzekeringen heb ik nodig voor mijn nieuwbouwwoning?

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning komen uiteraard veel zaken kijken. Eén van deze zaken zijn de verzekeringen. Om er zeker van te zijn dat je nieuwe woning én je hypotheek goed beschermd zijn, zijn er een aantal verzekeringen die je verplicht moet afsluiten. Daarnaast zijn er een aantal verzekeringen die niet verplicht zijn, maar wel worden aanbevolen.

Inboedel- en opstalverzekering

Als je een koopwoning hebt, dan is een opstalverzekering verplicht. Hiermee ben je verzekerd voor schade die jouw woning oploopt bij brand, storm, waterschade en inbraak. Het gaat dan om zaken die aard- en nagelvast aan de woning zitten. Bijvoorbeeld het dakkapel of de keuken. Als je ook wilt dat jouw inboedel is verzekerd, dan moet je een inboedelverzekering afsluiten. Het is handig om de opstal- en inboedelverzekering bij dezelfde aanbieder af te sluiten. Zo ontstaan er geen onduidelijkheid over bij welke verzekeraar je de schade moet melden. Daarnaast krijg je vaak korting als je de verzekeringen gezamenlijk afsluit.

Aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering was vroeger verplicht. Tegenwoordig is dat niet meer zo. Toch is het raadzaam om deze verzekering af te sluiten. Met deze verzekering ben jij en je gezin verzekerd voor schade die je per ongeluk toebrengt aan anderen. Dit geldt voor schade aan spullen en voor letselschade.

Rechtsbijstandverzekering

Ook een rechtsbijstandverzekering is niet verplicht, maar wel handig. Met deze verzekering ben je verzekerd voor juridische hulp bij een conflict. Denk hierbij aan onenigheid met de buren of een aannemer. Als je een woning koopt, dan is een aanvullende verzekering met module Wonen geen overbodige luxe. Als er tijdens de bouw iets misgaat, dan ben je met deze verzekering al snel goedkoper uit dan wanneer je zelf een advocaat moet inschakelen.

Overlijdensrisicoverzekering

Je hypotheekverstrekker wilt zeker weten dat je jouw hypotheek afbetaalt. Ook als jij of jouw partner komt te overlijden. Daarom is een overlijdensrisicoverzekering vaak verplicht als je een hypotheek afsluit. Als je komt te overlijden, dan wordt de hypotheek vanuit de overlijdensrisicoverzekering betaald. Dat is wel zo fijn voor je nabestaanden, want zij hoeven dan niet te verhuizen.

Woonlastenverzekering

Tot slot is het ook verstandig om een woonlastenverzekering af te sluiten. Je kunt een beroep doen op deze verzekering als je onverwachts werkloos of arbeidsongeschikt raakt. Met het geld van deze verzekering kun je dan de hypotheek blijven betalen. De maandlasten van deze verzekering zijn erg hoog. Als je voldoende eigen geld hebt, dan kun je beter daarvan de hypotheek betalen. Het kan ook zo zijn dat jouw werkgever hier een (collectieve) verzekering voor heeft. Het is dus raadzaam om dit eerst even uit te zoeken. Anders betaal je wellicht onnodig voor deze verzekering.

Huis kopen zonder eigen geld: kan dat? Lokaal nieuws zondag 04 april 2021

Huis kopen zonder eigen geld: kan dat?

Je bent afgestudeerd, hebt een leuke baan bemachtigd en woont fijn in jouw stad of dorp. Je zou alleen wel graag een eigen huis kopen, omdat je wel klaar bent met dat huurhuis of die kamer. Het is tijd om de volgende stap te zetten en een huis te kopen. Je spaarrekening is echter leeg. Kun je een huis kopen zonder eigen geld?

Niet overbieden bij nieuwbouwwoning

Het goede nieuws is dat je bij een nieuwbouwwoning niet over hoeft te bieden. Je schrijft je in op een nieuwbouwproject en met een beetje geluk kom jij in aanmerking. De bijkomende kosten van een nieuwbouwwoning zijn lager dan die voor bestaande bouw, omdat deze vrij op naam is. Toch krijg je te maken met bijkomende kosten, doorgaans 2 tot 3 procent van de koopsom. Deze kosten moeten uit eigen zak worden betaald. Je hebt dus meer eigen geld nodig. De meeste van deze bijkomende kosten zijn afhankelijk van de keuzes die jij als koper hebt, maar ook voor het regelen van je hypotheek zijn er bijkomende kosten. Sinds 2018 mag je nog maar 100 procent van de woningwaarde lenen voor je hypotheek.

Aanvullende starterslening

Wanneer je jouw eerste woning wilt kopen, kan het zijn dat de woningprijs net boven jouw maximale hypotheek ligt. Voor startende kopers is hiervoor de Starterslening in het leven geroepen, waarmee je net wat meer kunt lenen. Zo kun je het tekort van jouw maximale hypotheek aanvullen. Je betaalt voor deze lening niet alleen rente, maar ook een vast bedrag van €750,- voor de afsluitkosten en een eventuele taxatie. Je sluit de starterslening af in combinatie met een normale hypotheek met NHG. De woning die je op het oog hebt moet dus wel voldoen aan de normen die daarbij komen kijken. Dat houdt onder andere in dat de totale som van de Starterslening en hypotheek niet meer dan €310.000,- mag bedragen.

Schenking ouders

Als je ouders voldoende geld hebben en zij jou dat willen schenken voor de aankoop van je eerste huis, kunnen ze daarvoor gebruik maken van de schenkingsvrijstelling. In 2020 mogen je ouders, maar ook andere familieleden of zelfs vrienden, eenmalig €103.640,- belastingvrij schenken. Het moet dan dus om een schenking gaan, en geen lening. De lasten van een lening worden namelijk afgetrokken van je maximale hypotheek. Toch kan geld lenen verstandig zijn, omdat dit qua maandlasten weer lager voor je uit kan pakken. Wanneer je een hypotheek afsluit zonder NHG heb je te maken met risicoklassen voor de hypotheekrente. Soms is het renteverschil tussen twee risicoklassen zó groot dat het interessant is om de hypotheek iets te verlagen door geld te lenen. Deze lagere rente geldt dan voor de hele hypotheek, terwijl je slechts voor een klein gedeelte de hogere rente van de persoonlijke lening betaalt. Het is verstandig om je te laten adviseren door een hypotheekadviseur. Een eerste gesprek is vaak gratis!

Zonnepanelen: de voor- en nadelen Lokaal nieuws maandag 01 maart 2021

Zonnepanelen: de voor- en nadelen

Steeds meer woningeigenaren in Nijmegen laten zonnepanelen op hun (nieuwbouw)woning installeren. Wil jij graag zonnepanelen op het dak van jouw woning installeren? Dan is het handig om de voor- en nadelen op een rijtje te zetten, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken bij het zonnepanelen kopen .

Besparing op de energierekening


Zonnepanelen zorgen voor een fikse besparing op jouw energierekening. Vanaf het moment dat de zonnepanelen zijn geïnstalleerd, zal de energierekening omlaag gaan. Daarnaast gaan zonnepanelen heel wat jaren mee, zo'n 20 tot 25 jaar. Meestal heb je de investering binnen 6 tot 10 jaar terugverdiend. Dat betekent dat je heel wat jaren kunt genieten van zo goed als gratis stroom. Daarnaast zorgen zonnepanelen ervoor dat je woning meer waard wordt. Dat komt omdat het energielabel verbetert doordat de maandlasten lager worden. Ook kun je de btw die je betaalt over de aanleg en aanschaf van zonnepanelen terugvragen bij de Belastingdienst .

Salderen en terugleververgoeding


In de zomer leveren zonnepanelen vaak meer energie op dan dat je zelf verbruikt. Om de eigenaar van de zonnepanelen hierin tegemoet te komen, kan het te veel aan opgewekte energie in mindering worden gebracht op de afgenomen energie op andere momenten. Dit noemen we ook wel salderen. Is de opbrengst van je zonnepanelen meer dan het totale verbruik? Dan krijg je een terugleververgoeding. De huidige salderingsregeling geldt tot 2023. Na 2023 wordt het salderen langzaam afgebouwd, tot de regeling in 2031 verdwijnt.

Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk


De zon is een duurzame energiebron die nooit opraakt. Op dit moment wordt er nog veel gebruikgemaakt van fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas en kolen. Bij de verbranding van deze brandstoffen komt CO2 vrij. Dit zorgt ervoor dat er klimaatverandering en milieuvervuiling plaatsvindt. Om die reden, wil Nijmegen ook aardgasvrij worden. Als mensen zonnepanelen kopen, dan wekken ze hun eigen groene energie op en dragen een steentje bij aan een beter klimaat.

Geen subsidie en hoge investeringskosten


Naast voordelen zijn er ook een paar nadelen te benoemen. Zo is er bijvoorbeeld geen landelijke subsidie meer voor zonnepanelen. Daarnaast is het ook nog nodig om stroom te kopen van de energiemaatschappij, bijvoorbeeld in de winter. Ook zijn zonnepanelen behoorlijk zichtbaar op de woning. Het kan dus zijn dat de panelen niet passen bij het uiterlijk van jouw woning. Tot slot moet je een flinke investering doen om zonnepanelen op je dak te kunnen plaatsen. Dit geld moet je uiteraard kunnen missen. Gelukkig wegen de al deze nadelen niet op tegen de voordelen. Zoals je hierboven al kon lezen, wordt de terugverdientijd steeds korter en bespaar je direct op de energierekening. Wil je zonnepanelen kopen, maar heb je niet genoeg spaargeld hiervoor? Dan kun je eventueel een groene lening afsluiten. Bijvoorbeeld een Duurzaamheidslening vanuit de gemeente of de Energiebespaarlening.

 

De beste wandafwerking voor nieuwbouwhuizen Lokaal nieuws dinsdag 02 februari 2021

De beste wandafwerking voor nieuwbouwhuizen

Bij een nieuwe woning zijn er veel keuzes te maken. Een daarvan is hoe je de wanden wil afwerken. Om een goede keuze te kunnen maken, moet je eerst een aantal dingen weten. Want een nieuwbouwhuis is anders dan een bestaande woning.

Anders bij nieuwbouw

Denk je dat het behangen of stucen van wanden altijd hetzelfde is, dan halen we je snel uit deze droom. Bij stucen is, bij nieuwbouwwoningen, een dikke stuclaag bijvoorbeeld overbodig. De wanden van een nieuwbouwwoning worden bijna altijd behangklaar opgeleverd. En dat betekent dat een of twee lagen dunpleister voldoende is om de wanden volledig sausklaar te stucen. Zo’n dunne laag pleisterwerk is dan weer prettig voor je portemonnee want dat scheelt echt enorm in de kosten ten opzichte van traditioneel stucwerk.

Voor de beste wandafwerking nieuwbouw muren, is het belangrijk om de juiste stukadoor te kiezen. Een stukadoor die weet hoe hij de kans om scheurvorming kan reduceren en diverse zaken zo voorbereid dat er de hoogste kwaliteit wand- en plafondafwerking wordt geleverd. Een zeer belangrijk onderdeel hiervan is bijvoorbeeld het afplakwerk. Goed afplakken is essentieel zodat alles wat niet gespoten of vies mag worden netjes en schoon blijft. Op de wanden zal 1 á 2 lagen dunpleister worden aangebracht. Dit is een beetje afhankelijk van het type ondergrond. Na het drogen van de dunpleister worden de wanden licht opgeschuurd met een grote schuurmachine. Hierdoor worden eventuele kleine oneffenheden geschuurd die zijn ontstaan door het messen. Zo weet je zeker dat je een mooie gladde egale muur krijgt. En dat is voor de doe-het-zelver simpelweg niet weggelegd.

Wat ook belangrijk is, is dat daarna de inwendige hoeken van het stucwerk worden gekit met een flexibele, overschilderbare acrylaatkit. Dit zorgt voor ultra strakke hoeken en reduceert de kans op scheurvorming verder naast de al aangebrachte wapeningsgaas.

Stucen of behangen?

Het klinkt als een logische keuze maar eigenlijk kunnen je de twee opties helemaal niet vergelijken. Stucen van nieuwbouw of behangen van nieuwbouw zijn namelijk totaal verschillende disciplines. Het enige dat ze gemeen hebben is dat ze hetzelfde doel hebben, het leveren van mooie strakke nieuwbouw muren.

Eigenlijk kun je de keuze vergelijken als het kiezen van een nieuwe auto. Verschillende merken auto’s zien er aan de buitenkant heel anders uit. Toch hebben ze wel hetzelfde doel, jou van A naar B brengen. De meeste auto’s hebben veel dezelfde functies. Met je wanden en de keuze tussen stucen of behangen is het net zo. Het doel is een mooi strak uiterlijk en misschien ook een snel resultaat. Kijk je naar de prijs, dan is er eigenlijk niet zo veel verschil (als je alles bij elkaar optelt. En ook qua scheuren maakt het niet zo heel veel verschil. Wat wel het verschil is? Dat wat jij het mooiste vindt. Waar jij je goed bij voelt. Dat is dan de beste wandafwerking voor jouw huis. En dat kan dus ook per kamer verschillend zijn. En oké… ook een beetje de ‘waardevastheid’ op termijn.

Burenkorting

Ga jij naar een nieuwbouw woningen of appartementen, dan weet je dat deze vaak per blok, woonlaag of zelfs per wijk worden opgeleverd. Dat betekent dat je buren of overburen eigenlijk op dezelfde momenten dezelfde keuzes maken. En dat is fijn. Want als jij op zoek bent naar specialist voor het stucen en latex spuiten van je wanden en plafonds, is de kans groot dat je nieuwe buren dat ook zijn. Vraag uw buren en naderhand uw stukadoor dus altijd naar een burenkorting!

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Nijmegen.

Aanmelden