Lokaal nieuws donderdag 04 augustus 2022

Net een nieuwe woning? Wij geven jouw inrichting inspiratie!

Nu je je nieuwe huis hebt, is het tijd voor de inrichting! Het inrichten van een nieuwe ruimte kan een spannende tijd zijn, maar ook een beetje stressvol. Maak je geen zorgen, want hier zijn tips die je kunnen helpen. Als het gaat om de combinatie van kleuren en patronen, kun je kiezen voor complementaire kleuren zoals blauw en oranje of rood en groen. Dit zijn tegenstellingen die samenwerken om een ​​nieuwe kleur te creëren. Als je gedurfd wilt zijn, kun je contrasterende kleuren gebruiken, zoals zwart en wit of geel en blauw. Je kunt bijvoorbeeld een zwarte wicker loungeset kopen en er witkleurige kussens op plaatsen. Het toevoegen van texturen aan je ontwerp is een andere manier om het interessant te maken. Texturen voegen diepte toe, wat belangrijk is in elke kamer omdat ze je iets anders geven om naar te kijken dan vlakke oppervlakken.

Laat je inspireren door de natuur

Als je je overweldigd voelt door het aantal beschikbare opties, begin dan met de natuur. Het biedt niet alleen een overvloed aan inspiratie, maar het zorgt ook voor een zeer organische en natuurlijke uitstraling die de meeste mensen zal aanspreken. Hier zijn enkele manieren waarop je de natuur als inspiratiebron kunt gebruiken. Gebruik materialen uit de aarde, zoals hout of steen. Deze materialen zijn tijdloos en milieuvriendelijk! Dit kan door middel van meubelstukken zoals een tuinset 6 personen. Daarnaast kun je deze materialen kiezen voor je vloeren en wanden in het interieur van je huis. Gebruik ook kleuren uit de natuur zoals groen, blauw en bruin voor je stoffen. Kijk ten slotte naar patronen in de natuur, zoals bladeren of bloemen, die kunnen worden gebruikt op kussens, spreien en vloerkleden, afhankelijk van het type thema dat je wilt. Ze voegen textuur toe terwijl alles er zacht uitziet.

Ga voor de eclectische look

Eclectisch is een stijl die verschillende stijlen en ideeën combineert. Het kan gaan om het mixen van vintage met modern of het mixen van meubels uit verschillende landen. Als je graag dingen door elkaar haalt, kies dan een eclectische stijl voor je huis. Eclectische stijl is niet mainstream, dus het is perfect als je je wilt onderscheiden van de rest. Als je echter een specifieke look in gedachten hebt, eigentijds of traditioneel, zorg dan dat je dit verwerkt in elke kamer in huis. Gebruik overal verwante materialen en kleuren. Je kunt denken aan het gebruik van donkere houten vloeren in de ene kamer en lichte houten vloeren in een andere. Dit zorgt voor samenhang in je hele huis zonder er te eentonig uit te zien.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Nijmegen.

Aanmelden