linkbuilding uitbesteden
Lokaal nieuws donderdag 27 januari 2022

Hoe vind je een huurwoning?

In Nijmegen, Arnhem, Apeldoorn en overal in het land is het motto bouwen, bouwen, bouwen doorgedrongen. De komende jaren worden er heel veel nieuwe huizen gebouwd. De plannen zijn er, de vergunningen worden afgegeven en op veel plaatsen zie je ook al resultaat. Maar het zal echt nog wel een tijdje duren voor er weer wat lucht komt op de woningmarkt. En dan is het nog de vraag of wat er nu gebouwd wordt ook goed aansluit bij de behoefte van de kopers. Het blijkt moeilijk te voorspellen hoe die vraag zich ontwikkelt.
Nieuwbouw is hoe dan ook hard nodig, want ook in deze regio is de vraag naar woningen veel groter dan het aanbod. En die grote vraag in combinatie met de historisch lage rente blijft de prijzen van woningen in rap tempo opdrijven tot ongekende hoogte. Iedere dag hoor je wel iemand vol verbazing vertellen voor hoe ontzettend veel geld die en die woning te koop staat of hoeveel er toch nog overboden is op de toch al exorbitante vraagprijs van een heel gemiddelde eengezinswoning waar ook nog van alles aan moet gebeuren.

Zeker voor starters op de woningmarkt is het zo goed als onmogelijk een huis te kopen. Net als veel andere kopers kijken zij inmiddels ook vaak naar de mogelijkheden van een huurhuis. Maar ook een appartement huren Nijmegen valt niet mee, want ook daarvan is het aanbod beperkt. Hetzelfde geldt voor huurwoningen Arnhem. Er komen wel huizen op de huurmarkt, maar ze zijn vaak al weer weg voor je hebt kunnen reageren. Eigenlijk net als met koophuizen dus.

Om toch een geschikte woning te bemachtigen is snel reageren op een woning die beschikbaar komt het belangrijkste wapen dat je in handen hebt. Steeds goed op de hoogte zijn van het nieuwste aanbod op de woningmarkt valt echter niet mee. Als je dat goed wilt doen, heb je er een dagtaak aan en en je moet ondertussen ook gewoon werken, studeren, het huishouden doen en boodschappen halen. Er zijn bedrijven die je een groot deel van dit frustrerende en tijdrovende werk uit handen kunnen nemen. Zij houden al het aanbod van woningstichtingen, makelaars en particuliere verhuurders constant in de gaten en plaatsen nieuw aanbod door. Wil je een appartement huren Apeldoorn schrijf je dan in bij zo’n site. Daarmee maak je het jezelf een stuk gemakkelijker en de kans dat je ertussen komt groter. 

Vaak staan er naast het meest actuele aanbod aan huurwoningen ook ook handige tips op de site die je zoektocht vergemakkelijken en je kans op succes vergroten. Hoe zorg je dat niet alleen de eerste bent, maar ook de beste? Je moet  ook het vertrouwen van de verhuurder winnen.. Reageer dus snel, maar ook netjes en beleefd. Zorg ervoor dat je de gegevens die een verhuurder van je nodig heeft snel en correct kunt aanleveren. Een verhuurder wil snel zaken kunnen doen, maar is ook op zoek naar een betrouwbare huurder. Hoe je overkomt is dus ook van belang.

 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Nijmegen.

Aanmelden