linkbuilding uitbesteden
Lokaal nieuws donderdag 09 december 2021

De kosten van een verbouwing - nieuwbouwnijmegen.nl

Een verbouwing in huis kan al snel hoog oplopen in de kosten. De kosten zijn vooral afhankelijk van de grootte van de verbouwing. Ga je bijvoorbeeld je hele huis verbouwen, dan zijn de kosten een stuk hoger dan een verbouwing van de badkamer. Wil je een nieuwe vloer in huis, dan kan je de kosten vaak uitrekenen aan de hand van het aantal vierkante meter dat je hebt. De kosten voor een nieuwe vloer zijn ook weer afhankelijk van de soort vloer die je wilt. De kosten gietvloer gaan vanaf zestig euro. Dit is wel afhankelijk van de oppervlakte. Hoe groter het oppervlakte van de vloer, des te lager de prijs per vierkante meter wordt. Een visgraat vloer is ter vergelijking weer stukken duurder. Je betaalt hier ongeveer 140 euro voor. De gemiddelde kosten van een verbouwing zijn dus afhankelijk van meerdere factoren.

Waarom je huis verbouwen?

Als je je huis gaat verbouwen, dan kan dit door meerdere factoren gebeuren. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je extra ruimte wilt creëren door een muur weg te halen, je wilt jouw woning in een modern jasje steken, maar je kunt ook je huis verbouwen als een investering. Een verbouwing betaalt zich in de meeste gevallen ook weer terug. Als je bijvoorbeeld je huis goed isoleert, dan kun je bij de verkoop van je huis een hogere vraagprijs hanteren. Met een verbouwing verlies je dus niet altijd geld. Een verbouwing wil je natuurlijk wel zo goed en goedkoop mogelijk doen. Zo kun je voor de een goedkope vloer kiezen. Zo zou je kunnen kijken naar de kosten gietvloer, of een andere soort vloer. Met alleen al een nieuwe vloer in huis, kun je het gevoel krijgen alsof je in een heel nieuw huis woont. Een verbouwing hoeft dus niet altijd heel groot te zijn.

Maak een plan voor je gaat verbouwen

Wat erg belangrijk is in een verbouwing, is een goed plan. Schrijf in dit plan wat je allemaal gaat verbouwen, hoe lang je denkt dat het gaat duren en wanneer je iets af wilt hebben. Een goed plan kan zorgen voor veel rust in je hoofd. Zo kun je per dag zien wat je moet doen en zorgen dat dit afkomt. Begin je iets achter te lopen op schema? Dan is dit zeker geen probleem. Houdt in je achterhoofd tijdens het maken van een plan dat je altijd op problemen kunt lopen. Zorg daarom dat je met jouw plan één of meerdere weken eerder klaar bent met de verbouwing. Het zou namelijk zo kunnen gebeuren dat de nieuw gelegde gietvloer langer nodig heeft om te drogen dan verwacht.

Kies de juiste aannemer

Om jezelf een grote last uit handen te nemen, kun je ervoor kiezen om een aannemer in te huren. Zo hoef je alleen maar door te geven aan de aannemer wat je wilt en gaat de aannemer ervoor zorgen dat het afkomt. Vooral bij grote verbouwingen is het fijn als je zelf weinig hoeft te doen hieraan. Een aannemer kan vaak goed inschatten hoe lang een verbouwing duurt en wat het gaat kosten. Ook kan de aannemer advies geven over de juiste keuze. Zo kan hij je misschien aanraden om een muur wel of niet weg te halen, om een ruimer huis te creëren.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Nijmegen.

Aanmelden