linkbuilding uitbesteden
Lokaal nieuws donderdag 21 oktober 2021

Blijft Nijmegen jouw droomplek om te wonen?

Zomaar van woonhuis veranderen is tegenwoordig geen makkelijke beslissing die je een twee drie neemt. De oververhitte huizenmarkt heeft de prijzen explosief doen stijgen. Ga je verhuizen, laat je een nieuw huis bouwen of geef je je huidige woning een flinke upgrade. Of wat te denken aan een mooie nieuwe tuin. Daarin zou een mooie hoekbank buiten zeker niet misstaan. Het zijn allemaal mogelijkheden die zich in je hoofd afspelen.

Wie de woningmarkt de afgelopen tijd in de gaten heeft gehouden, ziet dat de prijsstijgingen nog geen verleden tijd zijn. Zo zijn de prijzen van bestaande koopwoningen in augustus 2021 maar liefst met 17,8 procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Heb je het geduld om nog langer te wachten totdat de woningen meer betaalbaar worden? En hoewel de hypotheekrentes nog steeds op een historisch laag punt staan, blijft het altijd een flinke investering die wel maandelijks afgelost zal moeten worden. De stijging van de huisprijzen is de grootste na september 2020. Dat blijkt een onderzoek van het CBS en het kadaster bij bestaande particuliere koopwoningen.

Waar

Omdat je Gelderland een mooie provincie vind is dat de plek waar je graag wilt blijven wonen. Daarbij gaat je voorkeur uit naar je geboorteplaats Nijmegen. Je bent gehecht aan het mooie gebied tussen de Maas en Waal. De grote rivieren hebben de tijd van je jeugd onvergetelijk ingekleurd. Daarom wil je graag in Nijmegen of omgeving blijven wonen. Daar waar je werkt en waar je familie woont.

Oriënteren

De vraag die blijft of je een nieuwbouw huis wilt betrekken of dat de voorkeur uitgaat naar een bestaande woning of een flinke renovatie van het huis waar je nu in woont. Je zet voor jezelf de mogelijkheden op een rijtje. Daar de flinke prijsstijging van de afgelopen jaren is je huis waarin je nu woont flink meer waard geworden. Bovendien heb je goed zorg gedragen voor je woning. Regelmatig onderhoud, een moderne keuken en een mooie badkamer, het zijn allemaal investeringen die zich zeker uit zullen laten betalen. Je hebt de kleurstellingen altijd neutraal gehouden zodat het binnen een brede smaak zal vallen. Toch zal het niet gemakkelijk zijn om je mooie woonplek in te ruilen voor iets nieuws.

Overwaarde

Door de overwaarde van je huis lijkt het je uiteindelijk toch aantrekkelijk om je huis een flinke upgrade te geven. Daarbij denk je vooral aan uitbreiding van de bestaande woonkamer. Daarnaast is er achter je huis een strook grond beschikbaar gekomen waarvan de gemeente graag af wil. Het onderhoud van al die kleine versnipperde stukjes grond is bij een particulier in betere handen. Je kan dan meteen je tuin een mooie make-over geven. Je oude tuinmeubelen staan inmiddels al heel wat jaartjes en zijn ook aan vervanging toe. Je hebt je oog hierbij al enige tijd geleden laten vallen op Latour tuinmeubelen. Meubelen met stijl en klasse die je ook alle seizoenen buiten kunt laten staan. Je ziet het al helemaal voor je. Eigenlijk heb je de beslissing al genomen en is het een kwestie van tijd voordat je droom werkelijkheid wordt.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Nijmegen.

Aanmelden