linkbuilding uitbesteden
Lokaal nieuws donderdag 02 september 2021

Waar moet je op letten bij het huren van een nieuwbouw huis?

Een nieuwbouw huis huren heeft veel voordelen. Je bent de eerste bewoner, je hoeft je niet druk te maken over onderhoudskosten en hebt geen last van stijgende of dalende huizenprijzen. Maar er zijn natuurlijk ook zaken waar je rekening mee moet houden bij je zoektocht naar een nieuwbouwhuis.

Prijs

De prijzen van nieuwbouw huizen liggen vaak hoger dan die van bestaande bouw. Dat betekent dat je voor dezelfde hoeveelheid vierkante meters iets meer betaalt. Daar staat weer tegenover dat je profiteert van de voordelen van nieuwbouw, zoals een hoger wooncomfort en een energiezuinig huis.

Financiering

De regels voor het kopen van een huis zijn de afgelopen jaren strenger geworden, maar ook wanneer je gaat huren zul je aan bepaalde voorwaarden moeten voldoen.

In veel gevallen zul je moeten aantonen dat je in staat bent om de huurprijs te kunnen betalen en moet je zaken als een werkgeversverklaring, loonstrookjes of de jaarrekening van je bedrijf aanleveren om in aanmerking te komen voor een huis. Meestal moet je ook een huurdersverklaring kunnen laten zien.

Servicekosten

Servicekosten zijn extra kosten die naast de kale huurprijs betaald moeten worden. Het gaat dan bijvoorbeeld om kosten voor klein onderhoud en schoonmaak van gemeenschappelijke ruimtes of de kosten voor een eventuele conciƫrge of huismeester. Om welke kosten het precies gaat is opgenomen in het huurcontract.

Nieuwbouwhuis lijkt kleiner

Wanneer je een huis gaat bekijken wat nog in aanbouw is schrik dan niet: Tijdens de bouw lijkt een huis altijd kleiner dan je in eerste instantie had gedacht. Dit komt door de kale betonnen muren. Ook vinden veel mensen het lastig zich een voorstelling te maken van de definitieve ruimtes.

Woningtekort in populaire plaatsen

Wil je een appartement huren in Nijmegen, in Haarlem of in andere populaire steden zoals Utrecht of Amsterdam? Houd dan rekening mee dat het even kan duren voordat je een geschikte nieuwbouw woning vindt. Er is een woningtekort en het duurt even voordat nieuwe woningen opgeleverd worden.

Op sites zoals Huurstunt.nl vind je het actuele aanbod van (nieuwbouw) woningen in jouw regio en kun je een zoekopdracht aanmaken zodat je altijd op de hoogte bent van nieuw aanbod.

Zelf aan de slag

Nieuwbouw huizen of appartementen worden kaal opgeleverd. Dit betekent geen vloerbedekking en kale muren. Dus voordat je kunt gaan verhuizen is er nog wel wat werk aan de winkel.

Niet voor iedereen

Sfeer en karakter zijn dingen die ontbreken in nieuwbouwhuizen. Ook zijn nieuwbouwwijken nog niet altijd helemaal af en kan het zijn dat om het huis heen nog druk wordt gebouwd. Ben je hier gevoelig voor? Dan is een nieuwbouwwoning huren misschien niet iets voor jou.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Nijmegen.

Aanmelden