linkbuilding uitbesteden
Lokaal nieuws woensdag 23 juni 2021

4 manieren om kleur toe te voegen aan je huis + 1 tip

Een nieuwbouwwoning kun je helemaal inrichten zoals je zelf wilt. Dit zijn vier manieren om kleur aan te brengen in je nieuwe huis.

1. Verf

Verf is de gemakkelijkste en meest voordelige manier om je huis kleur te geven. Met een accentmuur maak je een kleurstatement, maar ook met zelfgeschilderd meubilair kun je kleur toevoegen. Je kunt eveneens je plafond verven in een mooie kleur. Een saaie kamer wordt plotseling interessant met een kleurrijk plafond. De sleutel tot het aanbrengen van kleur op het plafond is het kiezen van een kleur binnen je kleurenschema. Een neutrale verfkleur werkt het beste voor plafonds, maar je kunt ook een lichtere tint van de muurkleur proberen.

2. Gordijnen

Raambekleding is een geweldige manier om kleur toe te voegen aan je huis. Stoffen gordijnen bieden de meeste keuzes in kleuren, maar zelfs jaloezieën zijn verkrijgbaar in verschillende tinten. Afhankelijk van de grootte van je ramen nemen gordijnen meer of minder ruimte in. Vooral bij kamerhoge ramen is het belangrijk om goed na te denken over wat voor kleur wilt. Besteed er evenveel aandacht aan als aan het kiezen van de kleur van een stoel of bank. Houd ook rekening met de muurkleur van de kamer.

3. Kussens & vloerkleden

Kleurrijke accenten zijn gemakkelijk toe te voegen aan je huis. Dit doe je met vazen, kussens en vloerkleden. Hiermee kun je zelfs felle kleuren laten terugkomen zonder dat je huis er druk en chaotisch van wordt.

Probeer accenten in slechts één of twee kleuren te gebruiken. Het kiezen van één of twee kleuren als accenten in elke kamer is een gemakkelijke manier om van de ruimtes in huis een samenhangend geheel te maken.

4. Meubels en kunst

Als je van aansprekende kleuren houdt, kun je een kleurrijke stoel toevoegen aan je zithoek. Ook kleurrijke kunstwerken zijn perfect om een ruimte meer kleur te geven.

Tip: zo houd je het rustig in huis

Vind je het lastig om je huis kleur te geven of ben je bang dat het te onrustig wordt? Maak dan gebruik van een monochroom kleurenschema. Hierbij begin je met één kleur als basis. Vervolgens kies je lichtere en donkerdere tinten van die kleur om je kleurenpalet samen te stellen. De meeste monochromatische kleurenschema's zijn gebaseerd op neutrale kleuren, maar je kunt elke kleur gebruiken als basis.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Nijmegen.

Aanmelden