Lokaal nieuws woensdag 19 december 2018

3 alternatieven voor TV kijken zonder kabel

Heb je eindelijk die prachtige nieuwbouwwoning op de kop getikt en alle spullen overgehuisd: blijf je achter met een gigantische hoeveelheid aan vervelende kabels. Kabels wegwerken is natuurlijk weer een flinke klus, en toch hebben internet en televisie in veel gevallen gewoon kabels nodig. Maar gelukkig komen daar steeds meer oplossingen voor op de markt. Zo heb je bij internet en tv van Telfort en andere aanbieders al drie handige alternatieven voor het TV kijken zonder kabel. Welke dat zijn, dat lees je natuurlijk hier.

1. Streamen als oplossing

Gasloos wonen en kabelloos tv kijken: het kan tegenwoordig allemaal! Ben je die kabels in huis helemaal beu? Dan kun je ervoor kiezen om gewoon te streamen. Door een smart tv of een iTV app aan te schaffen of gebruik te maken van een Chromecast (of vergelijkbaar apparaat) kun je gemakkelijk naar je tv streamen. Je zoekt een toffe film op via Netflix of YouTube, streamt deze naar je televisie en voilá: draadloze tv! Het nadeel is natuurlijk wel dat het kijken van live televisie een stuk lastiger wordt. Maar gelukkig is ook daar een oplossing voor.

2. De Draadloze Verbindingsset

Een draadloze verbindingsset maakt het mogelijk om de verbinding in huis uit te breiden of zelfs te verplaatsen via het stopcontact. Je gebruikt de ethernetkabel om tv te kunnen kijken op plaatsen in de woning waar dat bijvoorbeeld eerder niet kon. Je kunt maximaal drie adapters in huis gebruiken, en steekt deze adapters altijd in het stopcontact. Hoe korter de afstand tussen twee adapters, hoe beter de kwaliteit van je televisie is! De draadloze verbindingsset is ideaal wanneer je ook boven in de slaapkamer tv wilt kunnen kijken, zonder tientallen kabels van beneden naar boven te hoeven trekken. Het setje zorgt ervoor dat je in no-time televisie kunt kijken, en lekker in slaap kunt vallen onder het genot van een goede film of serie.

3. De digitale tv-ontvanger

Dit apparaatje is vaak niet groter dan een half A4-tje, en neemt hierdoor vrijwel geen ruimte in beslag. Toch zorgt dit handige apparaatje ervoor dat je in haarscherpe kwaliteit digitale televisie kunt kijken: en natuurlijk gewoon lekker snel kunt zappen. Je krijgt dit kastje over het algemeen gratis in bruikleen bij het afsluiten van een abonnement. Dit kastje is vaak geschikt voor zowel SD en HD beeldkwaliteit, en biedt je alle handige mogelijkheden zoals live tv pauzeren en Begin Gemist. Daarnaast kun je ook gewoon opnemen in de Cloud, zodat al je opnames binnen handbereik zijn. Handig toch?!

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Nijmegen.

Aanmelden